Newsletter actions favorites des gérants

OBJECTIF DE CETTE NEWSLETTER

Notre newsletter met en exergue les entreprises cotées internationales les plus sélectionnées parmi les meilleurs fonds d’investissement*, et synthétise leurs données boursières essentielles. 66 fonds (dont 13 fonds immobiliers et 11 fonds d’infrastructures) sont analysées quotidiennement, et les sociétés les plus présentes dans les premières positions du fonds sont retenues. Un filtre de recherche permet également d'identifier facilement les actions suceptibles de répondre à vos critères.

N.B. : assez naturellement, de nombreuses sociétés présentes dans cette newsletter le sont également dans la newsletter IH Score.

Girl vs Bull

lundi 27 janvier 2020

Filtrer les sociétés

Pays :    Europe | Amérique | Asie/Pacifique

Cap. ≥ Md€    Dividende ≥ %       Bêta ≤   

VE/Ebitda ≤    Décote/cible ≥ %    Surcote/cible ≥ %

Performance annualisée du fonds à 5 ans ≥ %    Notation Morningstar :

Type de fonds : généraliste immobilier infrastructures

Classements : présence dans au moins fonds    restreindre au Top des positions

Poids minimum d’une action dans un fonds pour être prise en considération ≥ %

Abonnés “newsletter IH Score” :    Piotroski Score ≥    IH Score ≥

 

Le contenu de cette newsletter est réservé :
- aux abonnés “Newsletter Gérants” (obtenir un an d’accès),
- aux membres participant régulièrement aux forums et faisant parti du Top 20/50/100 Réputation.

Vous n’êtes pas identifié.

- Classement global -

Présence dans le Top 25 d’au moins 3 fonds

(seules les 30 premières actions identifiées sont listées)

  Société Cap. Rdt. Div. VE/Ebitda Nbr fonds Cible Cours +bas ↔ +haut Industrie Pon.
Suisse u7AGhz jbST 2,3% A 19,1 22 87,8 afGB fwYDd0Y6FK 64%
Suisse Roche Holding 258,2 2,7% A 12,0 17 281,0 319,2 Drug Manufacturers - General 38%
Allemagne ajQ rjKt 1,2% A 23,0 15 - SgsF ZK0kKL4zJK 50%
Hong-Kong Gyo8e3dc 5oeh 1,4% S 143,5 14 10,0 Yjl I8hugSZeSc 35%
Suisse 7Q1L0lDR enr8 3,1% A 12,8 13 94,1 LVU wFktLYyrf0 26%
États-Unis 7aXLWE9Y A5fu - T 20,5 12 1 549,1 5Vh2g PF4RHuNm3l 40%
États-Unis 1Oqcw9WU LGr 2,2% T 31,4 12 97,2 60Q o24U2xBqcf 47%
États-Unis roSLF7Bz1V Wh7C - T - 11 237,2 MMH2 Ww2EeCcWvG 39%
TW B19jqaRq2x FrlO 4,5% A 12,7 11 262,9 tmc6 ZWJ1QmJ1Kr 28%
France YxIcHFmarz XXx2 1,5% S 19,0 11 319,9 ssMR 0NFXv7WfWZ 22%
États-Unis xPPC xSwJ 0,6% T 28,7 10 218,2 vCdq hL1xpaYARX 38%
États-Unis MdcneTb bQD 1,7% T 26,3 10 628,2 fcPI udm5B2IzQC 23%
États-Unis DThmzPuDbp Tkq 4,0% T 25,7 10 37,5 qkr WONnBGjSoF 23%
Royaume-Uni 4qVNQ1B6ou oI8t 3,3% T - 10 4 513,0 P6rf2 BfAsgasout 29%
États-Unis a9q0e9kNlB wR8 1,6% T 27,3 10 232,6 3m8b NdsNaLnA7I 35%
Japon XRfY2n1 Dfz 0,5% S 29,4 9 71 375,0 numBwn lvucg2wCTb 21%
Allemagne PcntA yUx 3,8% A 23,5 9 121,0 gyK 57f9u47jLH 15%
France Y1S5z Jdte 5,6% T 5,0 9 68,3 bBB EeFUulRnyE 15%
États-Unis 1uHefMw12 w7YmZ 1,2% T 21,0 9 174,0 NPoe 02XCaXmh2v 44%
États-Unis RvO3ahjNqi B7aX 0,5% T 33,9 9 339,6 2LpE TqtlbIhpQd 32%
Hong-Kong Eg85aHOPgQ VsAZ 0,3% A - 9 388,2 TlvQ L4seFZBy8P 33%
États-Unis ycTXoXGV7U lDo 3,2% T 32,5 9 143,2 GM7g 63oSYT6wxk 27%
France Mjs8qBT qPtm 1,4% A 24,3 9 205,3 N743 mj47okWHNi 21%
Pays-Bas P3hLR1UkOu 53VW 1,2% A 42,9 9 185,8 HKqd NVY3Wh6SiO 25%
États-Unis muHfhWuVdn Eut 5,7% T 16,7 8 170,3 l92X 8KI6QCImQZ 17%
Japon 3O9dT97o9i vf5 1,5% S 17,6 8 2 391,4 090lb xdJo6TCbel 17%
États-Unis AHYtsBvpgH EuL 2,5% T 29,2 8 171,8 hfTI 0NgOOaouuF 18%
États-Unis Q9SyUaUFtq ylI 1,7% T 27,0 8 32,7 zcD LuCH9Vl9WM 21%
États-Unis XswiMe5DT ccV 4,0% T 22,1 8 90,1 XQs FEaaxKBbwY 18%
États-Unis cyBkFVyARJ 34C 1,7% T 31,3 8 74,0 by7 1zxHkqDWK6 21%
  Médiane 119,8 1,7%   24,3           26%

- Classement Top 25 par secteur -

(seules les 30 premières actions identifiées sont listées pour chaque secteur)

Consommation discrétionnaire

  Société Cap. Rdt. Div. VE/Ebitda Nbr fonds Cible Cours +bas ↔ +haut Industrie Pon.
États-Unis wMJuYGcYPB KDM5 - T - 11 237,2 yu5e fwbTaO5Xvb 39%
France bAn8Xp7NE6 OBbL 1,5% S 19,0 11 319,9 vfBd yGdu38FNMQ 22%
Allemagne 0xaZyr rQB 1,1% A 18,4 7 200,1 2Dk4 5j8ROl9XcK 24%
États-Unis ls2IijOil DmLP - T 27,9 6 2 181,6 N2XbD HWQV9WkDIV 25%
États-Unis hYDaW0fygB ixN - T 14,5 6 2 124,6 aZfgx WtuWidliJ3 15%
Espagne FfWmUzpGgF lK5 2,1% S 15,8 6 31,0 gPc HqQt4Iy5L4 13%
États-Unis Gprs 3XJF 1,0% T 27,2 5 109,8 nPTE VSAPDbtLtL 11%
Royaume-Uni wBdqbVjdlg yLy 0,7% S 16,0 5 1 741,3 NcQqw CtaZoNr0Ty 10%
Allemagne lQFgr1d83G AzD 2,7% A 9,3 3 195,4 r6kW A5ic9Iy0vR 7%
États-Unis Kdz9S wfD 1,0% T 13,0 3 100,3 3wf eImIjg1PW 8%
Japon gHyoj1ubse f5Gg 2,5% S 8,4 3 8 332,9 o0Mdf erSvOcXUR2 3%
Japon 6M6Q h28 0,5% S 9,4 3 8 085,5 0PlMT PSq49xyZfI 4%
Royaume-Uni Jhhm0xH5Mk ami - A 10,4 3 14,8 4fZ WtdHKx2j 9%
France NOyRd0Gd4D fV4 1,5% A 21,4 3 124,8 d4Mf mceuGm9FZT 6%
France La1FP0 7OE 3,0% A 11,4 3 87,1 UbY pf5l6Cd4ZV 6%
  Médiane 80,9 1,0%   15,2           10%

Biens de consommation de base

  Société Cap. Rdt. Div. VE/Ebitda Nbr fonds Cible Cours +bas ↔ +haut Industrie Pon.
Suisse o8CSWt 1H86 2,3% A 19,1 22 87,8 tXbI XuvEB0WkVi 64%
Royaume-Uni Red7kyj3M3 NZzw 3,3% T - 10 4 513,0 QEbsX NStmOMaHnj 29%
France tfJXN10 aIGh 1,4% A 24,3 9 205,3 PPOf eRtzlovmJe 21%
Royaume-Uni E8W3U6 gsp 2,1% S 20,3 8 2 916,1 EWIFd fwkeVuaKY5 17%
France PTspjKGOnh 7mB 1,9% S 17,9 5 141,0 r4he 2LKlJqbgsU 10%
Royaume-Uni HaXJZCdVOx bGQ 2,4% S 14,3 4 7 085,6 GeSjn HEZIP5me3w 14%
France qTvrkL v3e 2,7% A 13,2 4 75,1 d3N FoejV08fnw 7%
Allemagne PvhoFI 0ss 2,1% A 10,1 3 100,2 uDM o0egcdn3v4 5%
Royaume-Uni pgZcaMcF6a rQw 6,0% T 11,5 3 3 825,3 ZeorH VCWMJfp 8%
Royaume-Uni xVjGu 2ft 2,8% S 11,0 3 269,9 vO3t WpPDNgIyOH 6%
États-Unis GKt4C7q0e7 aDQm 2,8% T 26,2 3 59,5 4Xt pjhtbmImQ4 8%
  Médiane 89,8 2,4%   16,1           10%

Énergie

  Société Cap. Rdt. Div. VE/Ebitda Nbr fonds Cible Cours +bas ↔ +haut Industrie Pon.
France UrbtI wmCc 5,6% T 5,0 9 68,3 fXo 3fUWK3RBJa 15%
Royaume-Uni h5yW524BhB xBmo 6,6% T 4,7 7 3 611,0 yAc8X Yemuz00I2X 10%
Canada qBWfH2gR 5gZ 6,0% T 16,3 7 55,4 dbU bajrOcbPq2 24%
Canada 2DZTQJ8q 9fI 4,2% T 13,8 7 70,5 XLE eg23YeORtH 22%
États-Unis kyJsvXk67r gCh 4,6% T 13,6 5 22,1 nTF AqekYnCsFL 12%
Royaume-Uni ux pZ3Y 6,5% T 5,0 4 799,0 pJTL Lb6DmTRFTs 8%
États-Unis fPmI5dmHfm QF2 - T 18,8 3 81,2 1D9 YdJ2VpKeVA 8%
États-Unis SFKzlmM4xt 3g8 6,7% T 13,0 3 27,5 Sv5 qrkqXkOG4L 9%
États-Unis vf9yV Sxb 4,9% T 18,3 3 76,0 8BL fjTsZL1ATX 8%
  Médiane 46,6 5,6%   13,6           10%

Finance

  Société Cap. Rdt. Div. VE/Ebitda Nbr fonds Cible Cours +bas ↔ +haut Industrie Pon.
Hong-Kong yF0Jkb3B vBYI 1,4% S 143,5 14 10,0 RWj jYpppySMRn 35%
France aheii4IlgI IRU 6,1% A - 5 61,5 FQu o3dOaWJZp9 13%
Hong-Kong nEFpNJk4Ix GVbW 2,3% S - 5 99,3 Lqh goUSK9g7CP 6%
Inde nlw0a5uc vWk 0,6% A - 4 2 405,3 SPJ7F whyHSTWFgE 14%
Suisse e8JhysbP 1EB 5,8% A - 4 17,6 sPZ v0oWf72ud4 10%
Singapour arg984kSPs 6It - S - 4 30,1 AJo e 8%
Inde 3IV4QIlHE 3Gi 0,2% S - 4 398,3 GssV Ye0t9hzv00 9%
États-Unis GmtVm7AlLA UT4y - T -0,3 3 - f7e4 A 7%
Royaume-Uni T6nXHDDpPL CzPh 5,4% T - 3 920,0 ahZE OPCcHIMw1O 3%
Royaume-Uni ILs6bnIUMk uuR 3,6% S 15,2 3 2 079,2 o7NBL BE6RFWURZj 5%
Japon 5HjQX0ww8Z Jed 4,6% S - 3 5 568,2 cO2sO YWhCcuoPkz 5%
Pays-Bas qZkFwuO7 wrw 6,6% S - 3 14,4 YJJ zZ5K0uSCy4 6%
Italie oYVXbIpOL 8B3 2,2% A - 3 16,4 DmT rqIM7 8%
Royaume-Uni KBK6vJowKg 7L4 5,7% S - 3 75,4 f9i ItW03GpIlu 7%
Allemagne bhgaCou w4R 4,1% A 8,4 3 213,7 sjGf ZzrnX2mbSD 7%
  Médiane 47,7 3,6%   11,8           7%

Soins de santé

  Société Cap. Rdt. Div. VE/Ebitda Nbr fonds Cible Cours +bas ↔ +haut Industrie Pon.
Suisse Hri0ZpMFBw nyQG 2,7% A 12,0 17 281,0 IOmN pQLRDfbLR6 38%
Suisse vmpqeDXa mSe2 3,1% A 12,8 13 94,1 Xcc Gph3aliKUJ 26%
Allemagne xUNv8 t3y 3,8% A 23,5 9 121,0 nCq M3KOviRVhq 15%
France 27OMXV NqbT 3,4% A 12,6 7 82,6 80W zwHbLAlpxZ 13%
États-Unis ibkgfdssR ygLy 1,8% T 18,6 6 126,2 v7M2 DIQnYM2Pwk 17%
Royaume-Uni HvREoxLUKd nfMP 5,1% T 11,5 6 1 644,5 H3fe4 pxE8wBScWk 10%
Royaume-Uni RhwJnwuBnj Htg8 2,9% S 27,8 5 7 883,0 m52vp Yo75jDoVJl 12%
Suisse 8i5JE7quUW cZq 0,7% A 21,7 5 354,2 e2EI BU3nSloHhN 12%
Japon jmhg V9q 0,8% S 20,8 5 7 587,2 6CNx4F ft9aUmOgIv 9%
Japon rSpZ0se2Wd Kze 4,1% S 13,0 4 6 017,0 oZVak qNeyrrQDLv 12%
États-Unis 64Yf138uRg 9uVR 1,6% T 22,7 4 100,2 PrS d0pvvqncto 9%
Japon x8rrDCGscl 5nR 2,1% S 8,7 4 1 968,5 OfXwD hMNjtCHwUs 5%
Pays-Bas 4XTidML9m2 C8o 1,9% A 18,9 4 38,5 x98 3GOW2HNYge 6%
États-Unis T9ewUQEYzH MFv - T 44,1 3 640,2 ANA5 HIYjeO3T3H 7%
États-Unis LjH3hJnmnf 2LNc 2,6% T 14,2 3 160,8 hGBZ j9FBAwYk5J 5%
États-Unis shLWiIdF eBj - T 41,3 3 345,6 Qvfi DepLEtbLM9 11%
États-Unis zHmmK1 oNb 0,6% T 28,9 3 142,6 Ia4O oeY5rtMPN0 9%
Danemark mw8qlv x4a - A 68,3 3 1 284,7 xD1i8 wI1N4Zei2Z 6%
Danemark sJ0FPonAlY urZw 2,0% S 17,1 3 327,0 TFyP R6h43QMFRD 6%
  Médiane 73,9 2,0%   18,9           10%

Industrie

  Société Cap. Rdt. Div. VE/Ebitda Nbr fonds Cible Cours +bas ↔ +haut Industrie Pon.
Canada bhYGc6gqF8 8ww 1,7% T 13,4 8 119,9 NYWw rE0drf1BA 17%
France xkXzj xkd 2,7% S 11,9 8 95,4 y9z7 h8cnofnJN1 25%
France KW8vRt ByQ 1,3% A 15,0 7 119,1 9Gwx WVe8WmE2WD 20%
États-Unis BMVT5O6bN7 DvKR 2,1% T 14,3 5 194,9 t7Hc SbMyuA4cJ 15%
États-Unis XF0VWcxKf nl1 0,8% T 23,5 5 83,1 OJb rXTjB2m5Z0 13%
Royaume-Uni O1Hq U4s 2,2% S 19,8 5 1 738,5 AYqQG PUOxpsUsXZ 13%
France nKhaDMN4XC XKH 2,5% A 13,5 5 76,4 xwJ KGsheL95T9 11%
Allemagne F8yfXeq T5O 3,4% A 12,2 4 - ydpo x9RGEkYfYi 8%
Suisse dX8 2vf 3,5% A 21,8 4 24,1 bVa cwnYBvMPFV 11%
États-Unis uEevkU5GBV lIk 1,8% T 12,5 4 207,5 GE7p jC5yKr2pc 15%
Royaume-Uni ebtnrkEH BSK 1,0% S 18,0 4 2 564,0 pfGUK X0jxhhYrw4 10%
Royaume-Uni HOELCSXDWm Zq4 1,8% S 24,2 3 974,8 qDkj rJ4G9PdBLq 6%
France YDpaojKBGa x5F 3,8% A 6,3 3 44,4 GNP BFN32gC0Si 7%
Japon e7Y861X8Uo Szk 2,5% S 7,1 3 1 793,1 SKJbk fIZtOZOWNp 5%
Italie mIASGlOQ Lc3 4,4% A 8,4 3 22,8 HAY cZYFDIIdpm 11%
États-Unis qksRMXrl9P tSC 1,0% T 14,0 3 177,1 wEwX RIPaEw4wO 7%
Espagne lVkP ydo 4,1% A 11,9 3 166,7 fR76 GZbHpCDqJL 10%
Japon 6ZUnr yXN 1,2% S 21,6 3 19 410,0 ol8zxB kEQsumJzUF 7%
Japon QsOCpf2SlP g1D 0,7% S 22,3 3 3 740,0 Y2Ff5 m5ekXHhREh 7%
Japon Tta VWD 0,4% S 17,2 3 41 350,0 3FCqH3 OPCGeQP3jf 4%
Espagne m4ZIYlOCE wlx 2,8% S 312,8 3 20,9 HWF 0F3g3vg1cW 9%
Suède N3IE5xI1Ht TkX 1,7% S 19,4 3 243,7 vYh1 gTk9sNTGgh 8%
  Médiane 37,7 1,9%   14,7           10%

Matériaux

  Société Cap. Rdt. Div. VE/Ebitda Nbr fonds Cible Cours +bas ↔ +haut Industrie Pon.
États-Unis T5Jl2 Zl6h 1,7% T 17,3 7 220,9 FLKL eKQ4uQj9k5 17%
Allemagne gU38 sDP 5,1% A 11,3 3 - krC OdWNhVZGy 5%
France D6PaCrPQgx Lvx 1,9% A 14,4 3 116,2 Lu2r WS2PimC57 6%

Technologie

  Société Cap. Rdt. Div. VE/Ebitda Nbr fonds Cible Cours +bas ↔ +haut Industrie Pon.
Allemagne aS6 si2w 1,2% A 23,0 15 - FjSM XwYbiZ1fXn 50%
TW FXPol8hPvQ EBFn 4,5% A 12,7 11 262,9 5iRd RNBvxkIEcE 28%
États-Unis QwX7 zwsx 0,6% T 28,7 10 218,2 22ug WtIGhNI0zY 38%
Japon gK4ZrX5 HkO 0,5% S 29,4 9 71 375,0 hEeycY FrqosyLDJS 21%
États-Unis QmW5vbZLq lditx 1,2% T 21,0 9 174,0 B7SS xbggNLgejT 44%
États-Unis 3hU9WgWjK8 w9i1 0,5% T 33,9 9 339,6 VYMw bCRrbSwZsj 32%
Pays-Bas rnoZ6ohMrm LnOX 1,2% A 42,9 9 185,8 fE4j FFTD7oRtKi 25%
États-Unis WZCavewM8 lxu8 1,5% T 18,5 6 222,2 h0CQ Mg6WrtOLZ9 20%
Espagne aQudSppNUB e8Q 1,6% S 16,6 5 62,1 iGC BSsVh3W8Aj 10%
États-Unis UedAS FZ4x - T 44,2 4 352,7 SdVf WcvRy15Bqq 15%
Japon lvpZfgH MhC 2,0% S 5,7 3 4 903,6 pbI0S t6P1ZKZnBX 6%
États-Unis nwVobdDcv0 seR 0,9% T 39,0 3 160,3 e29V Xhgu19PWs7 9%
États-Unis N7GOkT rteF 1,8% T 12,4 3 56,2 gdA 77fDq25ieP 4%
États-Unis wQevvSNqrS RjV 2,1% T 21,9 3 183,3 YcTR QRIYvR3YEO 8%
États-Unis MmwNjfxyB3 wu4s 2,7% T 18,3 3 134,2 B3zd MCp9dMo5eC 8%
États-Unis mmDK0WY8ya n5x - T 17,3 3 118,7 fs4r 7Cyp3zKGyO 8%
  Médiane 117,8 1,2%   21,5           18%

Services de communication

  Société Cap. Rdt. Div. VE/Ebitda Nbr fonds Cible Cours +bas ↔ +haut Industrie Pon.
États-Unis r68kkpAd el6t - T 20,5 12 1 549,1 VXB7r plLuQOFw0W 40%
Hong-Kong ZcCsGRj5qf sGwP 0,3% A - 9 388,2 liip wVDfIIDGOB 33%
Espagne PJsB2dz1dK igQ 0,2% S 25,7 7 23,2 DUO ickMBmKd7I 15%
Royaume-Uni vfV7H1qhDl KGD 5,0% S - 6 201,0 yHo8 OlBcIgnC2j 10%
États-Unis RcwzW ucV - T - 6 148,2 meO9 V3E93LEQSY 11%
États-Unis rPRoVBEf 6LJ4 - T 20,3 5 245,9 efKf bJPiADlavX 18%
États-Unis ADhgRCd sUS 0,3% T -180,3 3 - Yl8 uyyYkZtkeF 5%
Japon i02chycqsi Jbs 0,9% S 8,9 3 13 753,0 ohlzo j67QlDZqTj 3%
Japon cuxg90XrbQ k3C 6,7% S 5,9 3 5 982,0 N8ezQ v6duvWA9ev 4%
Allemagne EV1kHzmx5P 7Dz 4,1% A 7,2 3 17,4 ExE kz5AruGbnm 3%
États-Unis mxafjl3 YOPB 2,0% T 9,1 3 51,1 Rw5 QhIJFrAKOd 9%
Japon NnDS dbO 3,4% S 5,6 3 3 233,2 lKSjA bsvdiE3HR2 6%
  Médiane 76,3 0,6%   8,9           9%

Services aux collectivités

  Société Cap. Rdt. Div. VE/Ebitda Nbr fonds Cible Cours +bas ↔ +haut Industrie Pon.
États-Unis qFoNvFDDw4 4HQI 1,9% T 17,7 8 253,5 fFsV bHYr0EvaIP 37%
Espagne cVlZmStbg 0P9 3,8% S 11,6 7 7,1 Ir mei1IEaQec 13%
Royaume-Uni gjgLM0lI46 lkh 4,8% S 12,8 6 912,9 F2qbw 3Wy6RogAZI 23%
États-Unis s4crE2HI3d dyK 3,3% T 13,4 5 81,0 Ido 7tSKy57QJ5 12%
États-Unis fzp6q0o5yp u23 4,4% T 16,9 5 86,3 1CN ebtXwFu9wr 15%
États-Unis YgJwms0ynW FgN 2,4% T 17,5 5 163,8 qSgK boaqDv6ieM 15%
États-Unis rBtJT5w3gd tXt 3,9% T 12,5 5 97,6 Psf Ly1Rt3FcvE 11%
États-Unis yw15B8POg5 AD6 2,8% T 15,3 5 99,8 awru PldXbxQT4I 17%
Italie o3bM ofK 4,2% S 9,6 5 5,6 4f 0Ac5P496zj 11%
États-Unis arSRQyqGu5 QZQ 1,5% T 19,2 4 127,8 ft3v GKOwzT6FzH 11%
États-Unis 1CVOJSzDcP ix2 3,1% T 13,4 3 52,5 zqb RJ7A3LlTBn 9%
États-Unis A5BbZy3Cr5 tEg 2,0% T 15,8 3 117,3 RLDH BGCPKkP8GQ 9%
États-Unis 2pEhg9tv4 SQ8 2,4% T 15,5 3 66,5 f5q Rtk9McjM1Z 6%
Canada bC3bU c51 3,9% T 13,3 3 59,5 C19 OSD6TAhgnj 5%
France lRJQt 7fT 4,9% S 10,0 3 15,0 86l nlQA9lkQMe 6%
États-Unis xaVA5kmqVR VLa 2,6% T 18,2 3 92,4 27I xD5L09IMVs 5%
Italie CQC50WjBqO tfr 3,8% S 12,5 3 5,0 5H G6d52Eznpd 10%
  Médiane 37,9 3,3%   13,4           11%

Immobilier

  Société Cap. Rdt. Div. VE/Ebitda Nbr fonds Cible Cours +bas ↔ +haut Industrie Pon.
États-Unis Tvh8qfdN Nw0 2,2% T 31,4 12 97,2 qx6 VkxLF4oopm 47%
États-Unis RMquDwf 2uc 1,7% T 26,3 10 628,2 PuRD hD5J05J6ZM 23%
États-Unis nCGJ0P3pp0 BaH 4,0% T 25,7 10 37,5 v7t 7qcCDHIytr 23%
États-Unis bpME7nKOzO pSz 1,6% T 27,3 10 232,6 q0mq 57quiHryyF 35%
États-Unis 3WE5xjGZim pQI 3,2% T 32,5 9 143,2 zZv2 7xmw05oTuZ 27%
États-Unis FqprmorPim sWI 5,7% T 16,7 8 170,3 sGOx MngZPsOJvE 17%
Japon 1HB6kDwzkZ kfa 1,5% S 17,6 8 2 391,4 UBEPM HiH6xe2WsZ 17%
États-Unis zfYJgb17kZ IYi 2,5% T 29,2 8 171,8 Z6fb K6pj2nWOvR 18%
États-Unis BOaMllBNiS Ewn 1,7% T 27,0 8 32,7 C9Q 5VtSUeQbaZ 21%
États-Unis DrKREFZNk lrj 4,0% T 22,1 8 90,1 Vkh 90MIM5Unqd 18%
États-Unis 8eonducvRc gCN 1,7% T 31,3 8 74,0 rtX r6nUp4kyFO 21%
Hong-Kong FyfdooMX jRz 3,5% S 26,4 8 78,3 dsb D24XP7fX4X 20%
Japon j3kVGqBpUZ WoC 1,6% S 16,6 7 3 319,6 YKnPd XZz8mWVjyq 16%
États-Unis OqkiyNBIlU NAT 2,7% T 23,9 7 85,7 vJD 2WIgxof7vg 17%
États-Unis Obrk1aayFe aBU 1,9% T 29,9 7 161,3 FGSg A8iqaeHowO 14%
Allemagne vx9P9dr ury 2,8% A 29,5 7 47,8 vFF 8Rh9dhoeMy 17%
États-Unis sQC50KalIg 3j 2,3% T 28,2 6 40,1 LI7 UO8BAlLhfJ 14%
États-Unis l31S1UJkMB pYJ 2,8% T 25,6 6 226,7 nIcx 2CZlCbXj3f 16%
Royaume-Uni lvNDP rbw 2,1% S 43,0 6 719,3 hjwi EPlcSsD5bZ 14%
Hong-Kong 50wRf99VuL Daj 4,3% S 10,4 5 145,0 UYAB uCo8dEXDGE 9%
États-Unis 7ELH68QmwF 2p 1,5% T 40,9 5 50,6 pFh 5JIhGjO1zk 11%
États-Unis CEZnoCzjWs KFa 0,6% T 31,4 5 263,1 vq3D Pat3uUdiRL 12%
États-Unis 1MWzmGN23r 9j 0,7% T 20,6 5 28,3 vMJ hytmzjz33v 10%
États-Unis voSgYmsWtm aEM 3,3% T 23,1 5 111,9 eY1J HvtAGnTbVf 8%
Allemagne H3I3PENa7W WzZ 2,3% A 33,4 4 44,9 YmI QRCqNLwdzt 11%
États-Unis XS78cPUv7w yu 2,3% T 28,7 4 89,5 TSf ACIbPq3HQR 6%
États-Unis 4LNkHqSgjA qg4 2,5% T 26,9 4 332,4 hV2F WlSEIrF41C 7%
États-Unis rBZvZkL3mW TM6 4,5% T 19,8 4 28,6 cwb hm30Fy049s 10%
États-Unis UPILYO7wwp xA 3,6% T 21,2 4 41,2 VpK 3XVXL1BO6F 7%
États-Unis YRJs0Aqe4y 3R 2,9% T 22,6 4 118,5 Jyil NUOXV8YCsl 9%
  Médiane 18,9 2,4%   26,7           16%

LÉGENDE

AbbréviationSignification
Cap.Capitalisation boursière en Md€, après conversion le cas échéant
Rdt.Rendement sur dividendes prévisionnel d’après le consensus des analystes
Div.Fréquence de distribution du dividende : Annuel, Semestriel, Trimestriel ou Mensuel
BêtaLe ratio bêta est une mesure statistique basée sur l’évolution du cours de bourse.
Plus le bêta est élevé, plus le cours de bourse a été fluctuant ces récentes années.
VE/EbitdaToute choses égales par ailleurs, plus le ratio Valeur d’Entreprise/Ebitda est faible, plus la société est bon marché.
Mais les sociétés les plus qualitatives ou qui croissent plus vite se payent souvent plus chères.
Enfin, ce ratio n’est pas pertinent pour les sociétés bancaires.
Nbr fondsNombre de fonds répondant aux critères détenant l’actions.
CibleCours cible moyen d’après le consensus des analystes des principales banques américaines.
Ils peuvent se tromper :ce n'est pas une martingale !
+bas ↔ +hautCours de bourse par rapport au plus bas et au plus haut à 52 semaines
Pon.Pondération cumulée de l’action pour chaque fonds répondant aux critères.

- Liste des fonds généralistes analysés -

1. Morgan Stanley Global Opportunity Portfolio

Notation Morningstar : Performance annualisée à 1/3/5 ans : 35,4% / 24,1% / 18,0%

“The investment seeks long-term capital appreciation. The fund seeks to achieve its investment objective by investing primarily in established and emerging companies located throughout the world, with capitalizations within the range of companies included in the MSCI All Country World Index. In selecting securities for investment, the Adviser seeks high-quality established and emerging companies that the Adviser believes are undervalued at the time of purchase. The fund may invest in equity securities. It may also invest in privately placed and restricted securities.”

1. États-Unis7% h37IxtvbZF États-Unis6% Uc4vFwPzX     rPy2Vq2dgg     TfzS6VuVC3 États-Unis5% r7zjgLCV
6. Inde5% xymfbFap États-Unis4% AxJx États-Unis4% M41EUV408F États-Unis4% c4MJF États-Unis4% vLayaMQ1va
11.     rqwqG57d66 France3% JSxHtOH9HE Italie3% fvwZPtT États-Unis3% 8mqlDD76 Japon3% rh2ujoZ
16. États-Unis2% VgxrpfU8NV Hong-Kong2% 51d54Z3UMg États-Unis2% bTa3Wo65Km     v5QatGWFuZ États-Unis2% kbrTUNUVkl
21. États-Unis2% DM3oMMpQPs     hf1yOH Royaume-Uni1% U1mqj6gFMf États-Unis1% uD6ukHEdlO Hong-Kong1% TiGE3cbV1b

2. Baillie Gifford Long Term Global Growth Fund

Notation Morningstar : Performance annualisée à 1/3/5 ans : 33,5% / 26,6% / 17,3%

“The investment seeks long-term capital appreciation. Under normal circumstances, the fund invests at least 80% of its net assets in equity securities. While the portfolio managers are not constrained by geographic limitations, it ordinarily invests in securities of issuers located in at least six different countries. In addition, under normal circumstances, the fund will invest at least 40% of its total assets in securities of companies located outside the U.S. when market conditions are favorable, but, when market conditions are not favorable, will invest at least 30% of its total assets in companies located outside the U.S. It is non-diversified.”

1. États-Unis8% 8wT1yhgKn États-Unis7% bAN6yNAZXh États-Unis7% 5hR8Nra0 Hong-Kong7% ENoOyTabRQ États-Unis6% UerFR
6. États-Unis5% 5t7wkWTS France5% lAkCNK États-Unis4% qZ6QXcSb États-Unis4% 7AshRTe États-Unis4% 3TYk9F
11. Pays-Bas4% AAEgTIjpP2 Hong-Kong3% 6fPimFx39L États-Unis3% XKd3BoA4vq États-Unis2% 551pLf Espagne2% O47dzQKfM7
16.     5NwueMJDHA Allemagne2% TqMRCrRo79 États-Unis2% l6S9Qu8G7 États-Unis2% as0Ve3tHsO États-Unis2% jcvJ2ok0ze
21. États-Unis2% c2P7OIJ France2% 90RoyZB6wx États-Unis2% voiMjY6 États-Unis2% kcte5e6 Hong-Kong2% ERwoFy16

3. Polen Global Growth Fund

Notation Morningstar : Performance annualisée à 1/3/5 ans : 35,5% / 22,2% / 14,9%

“The investment seeks to achieve long-term growth of capital. The fund typically invests in a focused portfolio of approximately 25 to 40 common stocks of large capitalization companies (market capitalizations greater than $5 billion at the time of purchase) that are located anywhere in the world, including companies in both developed and emerging markets. It will invest in at least three different countries and will typically invest at least 40% of its net assets in non-U.S. equity securities, or, if conditions are not favorable, invest at least 30% of its assets in non-U.S. equity securities. The fund is non-diversified.”

1. Allemagne8% gLa Allemagne8% LEdXzq États-Unis7% IrVr8e56n États-Unis5% cqjR8Jm1 États-Unis5% xWLbD
6. États-Unis5% pK8eWIfkGJ États-Unis5% 7eO4A4y13e États-Unis5% mSty Australie4% mHn Hong-Kong4% 4izjEKYH4y
11. Suisse4% i0P4az États-Unis4% sl4W71KhH États-Unis3% TRmYQlBr États-Unis3% wDWY9oj9xr États-Unis3% 6fIbYO
16. États-Unis3% EsHIqezEar États-Unis3% sw5Y États-Unis3% B1sivuigPL Allemagne2% 61w8wpiG18 États-Unis2% Wno6NDeBc
21. États-Unis2% esoRRM6DwO France2% jT86wJaQPD Danemark2% dCnWHUGvQ États-Unis2% t7mE4J Espagne1% 0yBiQ3Lp88

4. Artisan Global Opportunities Fund

Notation Morningstar : Performance annualisée à 1/3/5 ans : 35,6% / 17,4% / 12,8%

“The investment seeks maximum long-term capital growth. The fund's investment team employs a fundamental investment process to construct a diversified portfolio of U.S. and non-U.S. growth companies across a broad capitalization range. The team seeks to invest in companies that the advisor believes possess franchise characteristics, are benefiting from an accelerating profit cycle and are trading at a discount to its estimate of private market value.”

1. États-Unis6% OqjI8CBGU Royaume-Uni5% YGtUtDxGGG Hong-Kong4% 8q7e9VBboN États-Unis4% UH0RBd2WE États-Unis4% E0ZhBReZMn
6. États-Unis3% YB8VwNg5Az Suisse3% r9oZaU23KF États-Unis3% gXgzGV4FKD Royaume-Uni3% 4CExebgv58 Danemark3% DYN5pH
11. États-Unis3% bqzLFQLh5g États-Unis3% ue2lRm États-Unis3% LuGqp États-Unis3% J67OU32pWL Royaume-Uni2% PKQNy2GWI8
16. Danemark2% DgIG06W3QP États-Unis2% cR9EG7A63h États-Unis2% 5BYR6q États-Unis2% X10HUQeX33 États-Unis2% W2j8YL3
21. Allemagne2% mnjYdY Japon2% tYBRx7C États-Unis2% OTrRNOl8 États-Unis2% xOInpHKWmt États-Unis2% GsLfgavT

5. Morgan Stanley Global Franchise Portfolio

Notation Morningstar : Performance annualisée à 1/3/5 ans : 29,6% / 17,1% / 12,6%

“The investment seeks long-term capital appreciation. The fund seeks long-term capital appreciation by investing primarily in equity securities of issuers located throughout the world that they believe have, among other things, sustainable competitive advantages, capable management and financial strength. Normally, it invests in securities of issuers from at least three different countries, which may include the United States. The fund may concentrate its holdings in a relatively small number of companies and may invest up to 25% of its total assets in a single issuer. It may utilize foreign currency forward exchange contracts. The fund is non-diversified.”

1. États-Unis8% uXzCF3CqI Royaume-Uni8% VeFOKx5c5W États-Unis7% 0JrFcpxcHL États-Unis5% Z6ej Allemagne5% cXW
6. États-Unis5% aGxbvy51M Royaume-Uni5% ED4fz0vd9H États-Unis4% BqdLzz6XzN États-Unis4% zxwFQ1z États-Unis4% QjKayXACRf
11. Pays-Bas4% Wa7LhcW5 Royaume-Uni3% H2et États-Unis3% DFHLeO9gdj États-Unis3% z5bGHyFotK États-Unis3% gLpGnv0ZhT
16. France3% dtHbzt3AMk France3% xfutmA3 Royaume-Uni3% O1dTb3q5SE Royaume-Uni3% LTyr3KXV États-Unis3% gIKqql
21. États-Unis2% 6wVH9YlPsh États-Unis2% GROF3b00UR États-Unis2% FCUI États-Unis1% IwxBg9F États-Unis1% P7CrZUlMVP

6. Harbor Global Leaders Fund

Notation Morningstar : Performance annualisée à 1/3/5 ans : 35,8% / 22,2% / 12,3%

“The investment seeks long-term growth of capital. The fund invests primarily in the equity securities of companies located anywhere in the world, including in developed and emerging markets. Under normal market conditions, it is expected to invest in at least three countries, including the United States, and invest at least 40% of its assets in foreign companies. The fund may invest up to the greater of 30% of its assets or three times the emerging markets component of the MSCI All Country World Index, in securities of companies located in emerging markets.”

1. États-Unis5% RZvz États-Unis4% n2QDA Hong-Kong4% UaJUb3Mn États-Unis4% c9WSh4dg66 Canada4% IEdzzyy4vE
6. Inde4% 6Il0Mw37 États-Unis4% WXzCOYeEKn Japon4% s2GWXTw États-Unis3% 9qqTZs Australie3% C5R
11. États-Unis3% NyXuRA3Kmz France3% deKKKC Japon3% kxO0qfr5tj États-Unis3% DIQA3J États-Unis3% zV0MjFqNBJ
16. États-Unis3% K0avNdr2V États-Unis3% fY2OX États-Unis3% QMkWLJPUGa TW2% iHK0r0guse États-Unis2% qWsIFto3rw
21. États-Unis2% 2X6Ax7k États-Unis2% UyzvV16faX États-Unis2% nvfxrQmd62 Suisse2% o5CPlhm États-Unis2% TbxA9JqAor

7. Virtus Vontobel Global Opportunities Fund

Notation Morningstar : Performance annualisée à 1/3/5 ans : 27,2% / 16,0% / 11,2%

“The investment seeks capital appreciation. This fund seeks to provide investors with exposure to high-quality global companies. The securities selected for inclusion in the fund are those believed by the subadviser to be well-managed businesses with consistent operating histories and financial performance that have favorable long-term economic prospects and, in most cases, generate free cash flow. Under normal circumstances, the fund invests in equity securities or equity-linked instruments of issuers located throughout the world, including issuers in emerging markets countries and issuers in the United States.”

1. France4% YjImpD Royaume-Uni4% Kk2Pfbl4NF États-Unis4% OCkpL3Wj États-Unis4% hSzwSicYXo Inde4% ma8wMTAI
6. États-Unis4% 3VdWk1QPyl États-Unis4% aEdIL9tfc États-Unis4% J3nO États-Unis3% J9l7txbeP Canada3% J0n7azsLZf
11. Suisse3% 6SC5ip États-Unis3% WhTExH0fD Allemagne3% 9EJ États-Unis2% 5LdIg8WUE0 États-Unis2% YQhTuR6C8x
16. États-Unis2% XdL11L Belgique2% E7bJFeZSMo     QDswDMdvcD États-Unis2% mDyDXHui2G États-Unis2% 4B3JF1drhB
21. États-Unis2% y9fy6YZV États-Unis2% 3Aei États-Unis2% fuJ6QtgttN États-Unis2% 0S5QgR3 États-Unis2% lec2aG4PFU

8. BNY Mellon Global Stock Fund

Notation Morningstar : Performance annualisée à 1/3/5 ans : 29,6% / 16,5% / 11,0%

“The investment seeks long-term total return. To pursue its goal, the fund normally invests at least 80% of its net assets, plus any borrowings for investment purposes, in stocks. The fund's investments will be focused on companies located in the developed markets. Examples of "developed markets" are the United States, Canada, Japan, Australia, Hong Kong and Western Europe. It may invest in the securities of companies of any market capitalization. The fund's sub-investment adviser, Walter Scott & Partners Limited (Walter Scott), seeks investment opportunities in companies with fundamental strengths that indicate the potential for sustainable growth.”

1. Japon3% qZstGY0 États-Unis3% MWPSQ1NQI TW3% 2LsoYr7L9m Hong-Kong3% DvcuRbAB Suisse3% ZtYRFXPm2X
6. États-Unis3% Gu86NXJ6CY États-Unis2% cFRplM8a Espagne2% a9jVQjRP4G États-Unis2% c4rWaCl2 Japon2% muH9luS763
11. États-Unis2% fmJSQ Australie2% gF3 États-Unis2% 3VEXzADsrb Danemark2% QAJP3uzANp États-Unis2% 9QiAhqBPTW
16. États-Unis2% VX42yr France2% NhZGETSXhj États-Unis2% AxGQHF États-Unis2% r07DY1gJ États-Unis2% ne4JqC3h7c
21. États-Unis2% 6xupu États-Unis2% 4SE6 États-Unis2% 3yFIMAkWLl États-Unis2% f0Uhftg6Sj Canada2% zDH7Z3fCRn

9. Vanguard International Growth Fund

Notation Morningstar : Performance annualisée à 1/3/5 ans : 31,4% / 17,9% / 10,6%

“The investment seeks to provide long-term capital appreciation. The fund invests predominantly in the stocks of companies located outside the United States and the advisor expected to diversify its assets in countries across developed and emerging markets. In selecting stocks, the fund's advisors evaluate foreign markets around the world and choose large-, mid-, and small-capitalization companies considered to have above-average growth potential. The fund uses multiple investment advisors.”

1. Pays-Bas5% HQlm8aLz0k États-Unis5% IXlF1leynY Hong-Kong5% gstie7xPUJ États-Unis3% MZpoEBd6B Hong-Kong3% z0ZLHQ3Q
6. États-Unis3% nSXf1NfPeV États-Unis2% MjiDEHbD France2% JvlJzK Italie2% xWhQDkU Espagne2% NmLLC01ItI
11. France2% xLydbbV Japon2% kQ     E19jfjB8tr Japon2% 7bJ Suisse2% PP3VGZ8qf5
16. Danemark1% BdpEtP Suisse1% Zv1KVI Allemagne1% vPtBbBi États-Unis1% d3eI3 France1% qQ4BS5dtlu
21. Royaume-Uni1% Sb3ePYdv5c États-Unis1% dSZk8 Belgique1% t7xf6Qi Hong-Kong1% Aozv9GKWaL Espagne1% QI7F0M5vcR

10. Artisan Global Equity Fund

Notation Morningstar : Performance annualisée à 1/3/5 ans : 31,1% / 18,5% / 10,6%

“The investment seeks maximum long-term capital growth. The fund invests no less than 80% of its net assets plus any borrowings for investment purposes at market value at the time of purchase in equity securities or instruments that have similar economic characteristics. It may invest in securities both within and outside the U.S., including emerging and less developed markets. Securities in which the fund may invest may include common stocks, preferred stocks, convertible securities, depositary receipts and rights and warrants to buy common stocks.”

1. Allemagne4% AmKCWtU0bI États-Unis4% Vuw8W États-Unis4% qn0lzhHNrE États-Unis3% qZIWFjfA6 États-Unis3% PQQOf5GrAu
6. États-Unis2% 0cecyCr3HK Suisse2% UY7ZJTjK3F France2% wXwkozbCBh     yoDmD4IP8F     iDHd
11. Royaume-Uni2% RdEwzTTbG0 Danemark2% JqZQQl États-Unis2% 0E0Tt6dBTA     agQfWF0GWT États-Unis2% W6Ucf1L5F
16. France2% 5Ew36o États-Unis2% AqLHu2sJr2 Hong-Kong2% 7BjZRHXc États-Unis2% yX2noOLJN Pays-Bas2% A2EvaRn8
21.     KofbBaLt États-Unis2% Z0uWXfFWY4 États-Unis2% nIXfx93l États-Unis2% LrAgdb0A     krdGKTucQM

11. BNY Mellon Worldwide Growth Fund

Notation Morningstar : Performance annualisée à 1/3/5 ans : 34,9% / 16,1% / 10,4%

“The investment seeks long-term capital growth consistent with the preservation of capital; current income is a secondary goal. To pursue its goals, the fund normally invests at least 80% of its net assets, plus any borrowings for investment purposes, in the common stock of U.S. and foreign companies. It focuses on "blue chip" multinational companies with total market values of more than $5 billion. Normally at least 40% of the fund's assets will be invested in companies that have significant exposure to the economies of countries other than the United States.”

1. États-Unis7% QveNsKnB8 États-Unis7% 6saWC États-Unis5% Bb3Rf2qJ France4% wqkimIG États-Unis4% qz6L
6. France4% I3lBvP0ZnD États-Unis4% 7bQZ8mhZry États-Unis3% SugzhDtL Pays-Bas3% TYBVaFMsFm Suisse3% ER9oY6
11. Suisse3% hrRTwnewIF États-Unis3% 3GpCN9zPHl Canada3% IffM5zDJpH États-Unis2% b9qK2VnMuv États-Unis2% JneTNK0RKZ
16. États-Unis2% BruVL9T États-Unis2% XqaylChJ6L États-Unis2% u8wIzfkGo États-Unis2% 3NIJfzK Danemark2% aOrG8LpYHC
21. États-Unis2% Xass9tFxFY États-Unis2% RtrhdrBVIj États-Unis2% tK9UY9o États-Unis2% etuFC États-Unis2% Jxn6Zzeg1K

12. Harding Loevner Global Equity Portfolio

Notation Morningstar : Performance annualisée à 1/3/5 ans : 28,8% / 14,9% / 10,2%

“The investment seeks long-term capital appreciation. The Portfolio invests in companies based in the United States and other developed markets, as well as in emerging and frontier markets. It normally holds investments across at least 15 countries. The Portfolio invests at least 80% of its net assets (plus any borrowings for investment purposes) in common stocks, preferred stocks, rights and warrants issued by companies that are based both inside and outside the United States, securities convertible into such securities (including Depositary Receipts), and investment companies that invest in the types of securities in which the Portfolio would normally invest.”

1. États-Unis4% Yd9879DHfl États-Unis3% hqVKW23LRK États-Unis3% 52redziO États-Unis3% tOR9yML2M6 États-Unis3% AqqK2dW5Dd
6. Hong-Kong3% uoXhuT14 États-Unis3% ZawJ5TcTn4 États-Unis2% 2wVWKYQHRa États-Unis2% WyLbOZYFRY Suisse2% u5BC6Xsm87
11. Allemagne2% Itmm7vV États-Unis2% gPt84 Inde2% Qn5dhs0py États-Unis2% 00Izjia39Q États-Unis2% 6hCU
16. Japon2% 2C Japon2% oJZ3qq8 États-Unis2% yww5t États-Unis2% dyTRK1     yVRUk8DX2Q
21. États-Unis2% U6HoBOuwfi États-Unis2% M4rim France2% BX7vcYT0np     qk25JOLHNE États-Unis1% BpssguBhGM

13. Vanguard Global Minimum Volatility Fund

Notation Morningstar : Performance annualisée à 1/3/5 ans : 22,7% / 11,9% / 10,0%

“The investment seeks to provide long-term capital appreciation with lower volatility relative to the global equity market. The fund invests primarily in U.S. and foreign stocks that are expected to generate lower volatility relative to the global equity market. The portfolio will include a diverse mix of companies located in many different countries and representing many different market sectors and industry groups. It generally will seek to hedge most of its currency exposure back to the U.S. dollar to reduce overall portfolio volatility.”

1. États-Unis2% a9KLwzk7LQ États-Unis1% iLHSSPzJo4 Canada1% y4N     8ttANIC États-Unis1% RMdEB1WnXm
6. États-Unis1% 5L22pzQcOF États-Unis1% k3ikEVu0GN États-Unis1% Dfnhm8 Royaume-Uni1% 68byPYgA54 États-Unis1% mln3FZ
11. États-Unis1% 8fzORQUcpU Italie1% c7TV20KZbA Australie1% YberfKdejy États-Unis1% pgqqWNL Japon1% JQi0hAhDd4
16. Suisse1% aOdPXf2w États-Unis1% U3PI0i4mb6 États-Unis1% 2fD3OjAhJY États-Unis1% 8cfnloxObP États-Unis1% 1QBW36hPYZ
21. Royaume-Uni1% 27JUlPa7ln Canada1% BzFSY Australie1% bfLfNvhBmw Canada1% xC63I États-Unis1% 9xb5OvbBI4

14. MFS International Intrinsic Value Fund

Notation Morningstar : Performance annualisée à 1/3/5 ans : 25,6% / 13,1% / 9,9%

“The investment seeks capital appreciation. The fund normally invests its assets primarily in foreign equity securities, including emerging market equity securities. Equity securities include common stocks and other securities that represent an ownership interest (or right to acquire an ownership interest) in a company or other issuer. The advisor focuses on investing the fund's assets in the stocks of companies that it believes are undervalued compared to their intrinsic value.”

1. Suisse5% 7OBVea Suisse4% OaPqfSN3 États-Unis3% IVbA1ffsXq France3% P1EWgiIStp Royaume-Uni2% 6TEGMW
6. Allemagne2% I0NSIU TW2% OXBRiXClUh France2% 3s3KjrAB77 Espagne2% Btre7rCgk6 Japon2% tk5
11. Royaume-Uni2% hlc86qPHZd États-Unis2% yBZZcQ5cO4 États-Unis2% CeK2l France2% nxmOr8f France2% EcTnYE
16. États-Unis2% K1xzB3URke France2% Ud5Z9AP Pays-Bas2% GrMBFXfu Allemagne1% cyUvEQCTtz Royaume-Uni1% YR4rj45WgF
21. Suisse1% HjA Allemagne1% NIXmLYW Royaume-Uni1% JMfnzsGJoR Royaume-Uni1% 8QqsiLl0G4 Japon1% 3UkzKSSlFw

15. Vanguard Global Equity Fund

Notation Morningstar : Performance annualisée à 1/3/5 ans : 28,7% / 14,3% / 9,7%

“The investment seeks long-term capital appreciation. The fund invests primarily in U.S. and foreign equity securities chosen mainly on the basis of bottom-up stock analysis. It typically invests across a wide range of industries, and its holdings are expected to represent a mix of value and growth stocks, as well as a mix of developed and emerging markets stocks, across the capitalization spectrum. Under normal circumstances, at least 80% of the fund's assets will be invested in equity securities. The fund uses multiple investment advisors. Each advisor independently selects and maintains a portfolio of common stocks and other investments for the fund.”

1. États-Unis2% ZnvgtsEK8 États-Unis2% amZss0ce Royaume-Uni1% 3hPqJMnRwR États-Unis1% E6HysjWWzp États-Unis1% ikBCkP
6. États-Unis1% wUApexxZWN États-Unis1% s4o1kBI États-Unis1% 0Sln6ZEP États-Unis1% Oftfbtf États-Unis1% Nx4mGCCZWf
11. Hong-Kong1% oO9uaGoe États-Unis1% sGXw États-Unis1% PLuLuS États-Unis1% dfZOmwx82W États-Unis1% VJKIi2
16. Canada1% Xi1alOb8C5 Allemagne1% Hlw Hong-Kong1% VrNQqHYNmP Japon1% jDlMLLjYXv États-Unis1% 3KvAaQpdpS
21. États-Unis1% J0sIMdE9y2 France1% HjCeFOqtcX États-Unis1% m0RORl5yoF États-Unis1% 3wstzT États-Unis1% 4BQJW

16. T. Rowe Price International Discovery Fund

Notation Morningstar : Performance annualisée à 1/3/5 ans : 24,6% / 12,7% / 9,7%

“The investment seeks long-term growth of capital through investments primarily in the common stocks of rapidly growing, small- to medium-sized companies outside the U.S. The managers expect to primarily invest outside the U.S. and to diversify broadly across a variety of industries in developed and emerging market countries throughout the world. Normally, at least 80% of the fund's net assets (including any borrowings for investment purposes) will be invested in non-U.S. stocks.”

1.     buTOLKaHWV États-Unis2% r6ny2qm Italie2% Xv2BCvMf États-Unis1% 8AocMHMqkI Royaume-Uni1% gkzCCymB7
6. Royaume-Uni1% ipA3tZvfrE Espagne1% dHQQn0I9sT Suède1% Ar4FcP Royaume-Uni1% 30vsC6TRFe     R9fIZJMm5W
11. Royaume-Uni1% w4WXV Suisse1% rGf8vII5nC Allemagne1% zxaAGNq     mHe5moTrDs Allemagne1% dNxj6Tr
16. Royaume-Uni1% 5mhMP1g Danemark1% EesF Suède1% 53IjRUuIYM     IBNpSHpGke     tfqQppI
21. Royaume-Uni1% hYx Royaume-Uni1% DwX4coBh     IR3VF32fWl Espagne1% 77ak5ejh2B Italie1% pvxsryho6G

17. Fidelity International Capital Appreciation Fund

Notation Morningstar : Performance annualisée à 1/3/5 ans : 33,0% / 16,5% / 9,5%

“The investment seeks long-term growth of capital. The fund normally invests primarily in non-U.S. securities, including securities of issuers located in emerging markets. It normally invests primarily in common stocks. The fund allocates investments across different countries and regions. It uses fundamental analysis of factors such as each issuer's financial condition and industry position, as well as market and economic conditions, to select investments.”

1. Suisse2% 1kk1Se États-Unis2% Mt1MTii5Nx Hong-Kong2% kVmgRxDiNg TW2% Q7mFMDvf5S Royaume-Uni2% uM9F3aqxVW
6. Allemagne2% bKO France1% ARMW6thmyX Hong-Kong1% 4cAATVxJ Pays-Bas1% 1cc2CaUdSg Royaume-Uni1% xSMB1m
11. France1% 51HnOV4 Espagne1% OT5UP7j45 Allemagne1% K6QZCz Italie1% 7S8Y Japon1% fOycLyW
16. Hong-Kong1% UO4eEFoPjT Canada1% d0nWztNuK4 France1% vAN1YDbwCY     88Lf0cFUcr Japon1% fR1nZVPkOH
21. Inde1% pI7RhjJ0HI Royaume-Uni1% KsjS France1% dppkY États-Unis1% jeJRZU3rOX Canada1% NOMExghGQc

18. John Hancock Funds International Growth Fund

Notation Morningstar : Performance annualisée à 1/3/5 ans : 27,5% / 15,1% / 9,1%

“The investment seeks high total return primarily through capital appreciation. The fund invests in equity investments that the manager believes will provide higher returns than the MSCI All Country World ex-USA Growth Index. Under normal market conditions, it invests at least 80% of its total assets in equity investments. The fund primarily invests in a diversified portfolio of equity securities of foreign companies in a number of developed and emerging markets outside of the U.S. It typically invests in companies with a market capitalization over $3 billion.”

1. Suisse5% IpbVow États-Unis4% EMKfFjpEO8 TW4% QgWcPpysOA Hong-Kong4% ewm3ynDFHe Suisse3% t8XBrap0
6. Royaume-Uni3% HhwAvoOpQ0 Royaume-Uni3% 2u8O5HD6M2 France2% jYItJUpWEN Hong-Kong2% wNTV8hKB France2% fFKryE
11. France2% UTjQBt Japon2% YEdd Pays-Bas2% ThgkAZeZWx Canada2% 17WHdE7onf États-Unis2% swkQKmO2i
16. États-Unis2% 1EgXTMuoR Royaume-Uni2% QPu1VZ Pays-Bas2% BbvCEXPYct Inde2% haOvL434Q Suisse2% CtpH73ZmbU
21. États-Unis2% alE     wthhIsj Allemagne2% bWfQHd Espagne2% Z6Kdp6m95e États-Unis2% erXEl6yVz

19. Fidelity International Growth Fund

Notation Morningstar : Performance annualisée à 1/3/5 ans : 34,0% / 15,4% / 9,1%

“The investment seeks long-term growth of capital. The fund invests primarily in non-U.S. securities, including securities of issuers located in emerging markets. It invests primarily in common stocks. The fund invests in companies that Fidelity Management & Research Company (FMR) believes have above-average growth potential (stocks of these companies are often called "growth" stocks). It allocates investments across countries and regions. The fund uses fundamental analysis of factors such as each issuer's financial condition and industry position, as well as market and economic conditions, to select investments.”

1. Suisse5% eZfzWg Pays-Bas4% C623nlULPQ Allemagne4% 23l Suisse4% IAd9DBuRYf Japon3% QCCKsRL
6. Hong-Kong3% ypUkmwn0 Australie3% Pei États-Unis3% s10QuFrxZz États-Unis3% 9cs6 Suède2% cp6on5a3N
11. États-Unis2% p8yRH France2% IPL1TjkiOj Espagne2% 6cLv3WWofv France2% j9xC6f Japon2% fWOY
16. Royaume-Uni2% iyWKCIPPdq Royaume-Uni2% rep Suède2% 62tzWowZuP États-Unis2% bD6tQwxdGz États-Unis2% JXHn8LSwj8
21. États-Unis1% 8M81YFuUD9 TW1% XThz04auqu États-Unis1% Rfgmpy États-Unis1% zNI7     A9ksnWe4p3

20. MFS Global Equity Fund

Notation Morningstar : Performance annualisée à 1/3/5 ans : 30,2% / 13,2% / 8,9%

“The investment seeks capital appreciation. The fund normally invests at least 80% of its net assets in equity securities. Equity securities include common stocks and other securities that represent an ownership interest (or right to acquire an ownership interest) in a company or other issuer. It may invest its assets in the stocks of companies the advisor believes to have above average earnings growth potential compared to other companies (growth companies), in the stocks of companies the advisor believes are undervalued compared to their perceived worth (value companies), or in a combination of growth and value companies.”

1. États-Unis3% Mo8sZiRjSG États-Unis3% yVOQ États-Unis3% LZ0rGHQZk États-Unis3% sS1VSDx États-Unis3% lyseHALOH
6. Suisse3% B3Sbt1 France3% bkv5vhonjs États-Unis2% OzqOzTPdkS France2% MMUtFPvAKT États-Unis2% dFaAWZumd0
11. Royaume-Uni2% 3FxsUb Suède2% RtQuWt États-Unis2% 93zJd États-Unis2% r2AhPPWhmt Suisse2% hl0aIYGYfy
16. Royaume-Uni2% yudrz4Cweh États-Unis2% NOduftlpRy Allemagne2% r3Tgi Canada2% sliyJu0iTH États-Unis2% JgobpK0
21. France2% VouXtwdEua France2% ZI5k1N États-Unis1% UVDH8fXymw États-Unis1% BY13Wa États-Unis1% N9

21. Fidelity Overseas Fund

Notation Morningstar : Performance annualisée à 1/3/5 ans : 28,4% / 12,4% / 8,7%

“The investment seeks long-term growth of capital. The fund normally invests at least 80% of assets in non-U.S. securities. It normally invests primarily in common stocks. The fund allocates investments across different countries and regions. It uses fundamental analysis of factors such as each issuer's financial condition and industry position, as well as market and economic conditions, to select investments.”

1. Suisse2% 4Sbay42H7F Royaume-Uni2% RaUXYpe9kF France2% bYWjwty7RH Suisse2% m7LI57 Hong-Kong2% 4vVP2ydI
6. Allemagne2% Qox Royaume-Uni2% SxXpHq Japon2% y6np Pays-Bas2% fD5rgeKtQw France1% ncdIQ
11. Japon1% yXa95x9 Pays-Bas1% 2cNSyPKJrL France1% lD1B3E Allemagne1% uSmQbF Royaume-Uni1% qcBxkNMjIf
16. France1% vD76723Qxp Canada1% vHFigPLZ9I     C8xWJuNlS0 Royaume-Uni1% KF9K0T5jSC Royaume-Uni1% LOOCkg4dv0
21. États-Unis1% yxm9fcsxw Japon1% MS7 Belgique1% lyI2SJjq Royaume-Uni1% CmYtbaRu France1% reIm7D4uN

22. MFS Institutional International Equity Fund

Notation Morningstar : Performance annualisée à 1/3/5 ans : 28,4% / 13,7% / 8,1%

“The investment seeks capital appreciation. The fund normally invests at least 80% of the fund's net assets in equity securities. It normally invests the fund's assets primarily in foreign securities, including emerging market securities. The fund normally invests the fund's assets across different industries, sectors, countries, and regions, but it may invest a significant percentage of the fund's assets in issuers in a single industry, sector, country, or region.”

1. Suisse4% lMwlrv Suisse3% 4biVs8cHBh France3% rotpDQQIFf Hong-Kong3% DAKXck9k France3% mOCTcXAvHp
6. Allemagne3% UQh Japon3% lT7f Espagne2% lC1ekgp42l France2% CsBDgCvRuM Royaume-Uni2% 6fP9e5le
11. Japon2% ouk58r0 Canada2% qRznjsb3zd Allemagne2% xXhtfMheFK Japon2% 4D34ng Allemagne2% OD73F
16. France2% oDwyo3KGvB Danemark2% TbhiHaGpk7 Suisse2% NRkToSnH Royaume-Uni2% BA5tj7 Japon2% Ruur0j4lqs
21. Royaume-Uni2% Lv7Z TW2% WTODVFXwrf Belgique2% Nlml1a5T Pays-Bas2% e7Afw8Wx7 Suisse2% jE6Esb2r

23. Harding Loevner International Equity Portfolio

Notation Morningstar : Performance annualisée à 1/3/5 ans : 25,2% / 11,9% / 7,7%

“The investment seeks long-term capital appreciation. The fund invests in companies based in developed markets outside the U.S. as well as in companies in emerging and frontier markets. It normally invests at least 80% of its net assets (plus any borrowings for investment purposes) in common stocks, preferred stocks, rights and warrants issued by companies that are based outside the United States, securities convertible into such securities (including Depositary Receipts), and investment companies that invest in the types of securities in which the Portfolio would normally invest. The fund normally holds investments across at least 15 countries.”

1. Suisse4% JPuEMQeCLc Suisse4% rw7GDk TW3% SQ8336qj2V Hong-Kong3% jFt9CxXF Allemagne3% NuI
6. Allemagne3% DApllur France3% IVEtLo3 Suède3% OdT0Tw2TXC Allemagne3% RGHMY4XUff Singapour3% jqbuG41FFZ
11. États-Unis2% 1tpPH96VPm Espagne2% xoy5rG7lKz États-Unis2% RRosW Japon2% qFqYBwcX États-Unis2% KQxjJ
16. Japon2% EZ6brtR6UB Hong-Kong2% C9VK1qvAsJ Japon2% JhmG00s Royaume-Uni2% fBDhm8 Suisse2% oewMSF864L
21. Allemagne2% kUhxGm Canada2% gj12QK3SYd     bpO8yIKlKw Inde2% d6n2FFbxM     xjPBQ2uqDY

24. FPA International Value Fund

Notation Morningstar : Performance annualisée à 1/3/5 ans : 24,1% / 12,0% / 7,5%

“The investment seeks to provide above average capital appreciation over the long term while attempting to minimize the risk of capital loss. To pursue the fund's investment objective, the fund's portfolio manager (the "portfolio manager") primarily invests in equity securities of companies of all market capitalizations domiciled in jurisdictions outside of the United States. The fund invests in a selection of number of companies that the fund's portfolio manager believes are high quality and financially strong, and that have management teams that build shareholder value over time. The fund is non-diversified.”

1. Royaume-Uni5% IU23IW1Ofg France4% 1Q8T2V5TRb Danemark3% 3X7 France3% 8cyAd4uSd Royaume-Uni3% T7uENEI
6. Hong-Kong3% lvAEYyLmvg Royaume-Uni3% DdAg2uasb Espagne3% ehZ4KSX4Fd Suisse3% 5yTz9     MXlTA
11. Pays-Bas3% K0bqDxGJd8 France3% yZZ0tgHTTl     dCGU7r8Vm9 Royaume-Uni2% qyHDm4wU     2TWvajx7o
16. France2% BtHyLUJdXk France2% yZ0OVP     Wmkbu     9RiztsMLS4     4VDjA2o
21. France2% jdQAdt6 Pays-Bas1% NElos71v Suisse1% eWYolD Suisse1% Dxz1IC    

25. T. Rowe Price Institutional International Disciplined Equity Fund

Notation Morningstar : Performance annualisée à 1/3/5 ans : 23,5% / 10,5% / 7,3%

“The investment seeks long-term growth of capital through investments in stocks of non-U.S. companies. The manager expects to primarily invest in stocks of companies located outside the U.S. Under normal conditions, the fund will invest at least 80% of its net assets (including any borrowings for investment purposes) in stocks of non-U.S. companies and no more than 15% of its net assets will be invested in stocks of companies in emerging markets. It may purchase the stocks of companies of any size, but typically focuses on larger companies, and does not emphasize either a growth or value bias in selecting investments. The fund is non-diversified.”

1. France2% LsrL6 Danemark2% DYudcl9HE Japon2% uturw4i4D3 Japon2% dKO4eyV2Yp     OyhpuiqV
6. Japon2% lxLuD14     b7iA3ZGC7 Suisse2% p3EYq2     X16WA3RyWC Suisse2% NBUrLUpoaw
11. Royaume-Uni2% k6NwlcFShd Japon2% jKVS63XLuG Japon2% LH958J9nUT Suisse2% XtMRCthhIy Royaume-Uni2% Lw6CdsYq3t
16. Belgique2% H5MPhWIsuf Japon2% Bgtv1Ue2bG Italie2% 0L1 Hong-Kong2% 76hIOhjKoc Royaume-Uni2% n8BeX2TzGZ
21.     TyLsxUwqXM France1% xUgCtE6e9S Allemagne1% L5Kse Royaume-Uni1% hjpWDVUjXd Japon1% BAL8oVUYhk

26. JOHCM International Select Fund

Notation Morningstar : Performance annualisée à 1/3/5 ans : 19,0% / 10,3% / 6,3%

“The investment seeks long-term capital appreciation. The fund invests, under normal market conditions, primarily in equity securities of companies headquartered outside the United States, including those in emerging market countries. The fund may invest in foreign companies of any size, including small- and mid-capitalization companies, in order to achieve its objective. Equity securities include common and preferred stocks, rights and warrants.”

1. Australie3% v2PMWkmVtf Japon3% JKbZgW États-Unis3% CJsmfYy3J Espagne3% leVbTqaF0p Japon3% jQPAR9O3le
6. États-Unis3% 24MbEj9Tg     ZTPeKuZjvh Allemagne3% gCHNGlrrHS États-Unis3% upIges4Sx     xabZYhytD
11.     mhUS Suisse3% GmMX7xlO9A Danemark3% kol2Lp Pays-Bas3% 2eNagXMy3O États-Unis3% DTrw2PHjM
16. Japon3% eo2QHeRFTy Japon3% CVI France3% ZgdMAoR Japon3% H1KqkiXPTl Allemagne3% SgE
21. Japon3% KGZKQU7 Australie3% StvTM6QJ9 États-Unis3% 54dqr     mLqvEim7dR Japon3% M9lJ

27. DFA International Core Equity Portfolio

Notation Morningstar : Performance annualisée à 1/3/5 ans : 21,7% / 8,8% / 6,2%

“The investment seeks long-term capital appreciation. The fund purchases a broad and diverse group of securities of non-U.S. companies in developed markets with a greater emphasis on small capitalization, value and high profitability companies as compared to their representation in the International Universe. As a non-fundamental policy, under normal circumstances, it will invest at least 80% of its net assets in equity securities.”

1. Suisse1% 4n18f8     m72awXBncV Royaume-Uni1% ON Japon1% IwvpkDod4l Suisse1% x9zOE6UbgN
6. Allemagne0% tucxsqL France0% ju2DR Royaume-Uni0% MC2JPjQac6     nlxldf8cR2 Allemagne0% vIqL4Vmdxx
11. France0% xhBTBY5Ygb Allemagne0% XKLmDEB0S3 Australie0% KrgOT82I Royaume-Uni0% HFiUCAK0L9 Canada0% R5Zx51IbvG
16. Allemagne0% XyPW Royaume-Uni0% DMvRWDo2D7 Japon0% DAew2ilKga Suisse0% GQGkSnOq Canada0% DWc9YHC8XR
21. Royaume-Uni0% dqMJmdgioX Espagne0% M9G08wfMZ France0% Klb5Wuv Allemagne0% 7cv5g Pays-Bas0% KsVP6IaMnU

28. Artisan International Value Fund

Notation Morningstar : Performance annualisée à 1/3/5 ans : 24,0% / 9,0% / 6,1%

“The investment seeks maximum long-term capital growth. The focus of the investment process is on individual companies, not on selection of countries or regions. Under normal market conditions, the fund invests no less than 80% of its total assets (excluding cash and cash equivalents), measured at market value at the time of purchase, in common stocks and other securities of non-U.S. companies. The fund invests primarily in developed markets but also may invest in emerging and less developed markets.”

1.     mHAgnW1FiE États-Unis5% nbEhy74jlx Suisse5% un6 Royaume-Uni4% SVeOGdUTUz Suisse4% BJg2f4oq
6. Royaume-Uni4% FUIJ Pays-Bas3% GbOSyPQu Royaume-Uni3% u0JSw     f2BbH6QDly Suisse3% eJ5h1Wzp43
11.     eEi9X     linkrlqwxx Allemagne3% ZuvFiQFOVh Suisse3% gKFBVVEKkS Suisse3% 50vs26aG
16. États-Unis2% 25VP5 Belgique2% X6w5eW5sfB Suisse2% 3pHrvS États-Unis2% O2jNvgAxul Royaume-Uni2% wWXgmq0Ngi
21. France2% qdHEET Royaume-Uni2% aOp     3lDkJos4Fr Canada2% ikXgvYnJRc États-Unis2% 6XnA0OkrTN

29. T. Rowe Price Overseas Stock Fund

Notation Morningstar : Performance annualisée à 1/3/5 ans : 22,9% / 9,9% / 5,9%

“The investment seeks long-term growth of capital through investments in the common stocks of non-U.S. companies. The manager expects to invest significantly outside the U.S. and to diversify broadly among developed market and, to a lesser extent, emerging market countries throughout the world. It normally invests at least 80% of its net assets (including any borrowings for investment purposes) in non-U.S. stocks and at least 65% of its net assets in stocks of large-cap companies. The fund may sell securities for a variety of reasons, such as to secure gains, limit losses, or redeploy assets into more promising opportunities.”

1. Suisse3% E14ks0 Royaume-Uni2% 2EnsANb7K4 Suisse2% 3OsyyEG7w3 Suisse2% ngraoJv5 Japon2% WHounjjxs6
6. Pays-Bas2% XmNPzznNYo Allemagne2% n38ScNw TW1% kmzT7bKtpD France1% gm1Gq Japon1% BJBmvMUqTM
11. Japon1% xAm7QNVizA     qZvnL3WpF5 France1% hO3ur8 Allemagne1% g8iLz France1% ejY
16. Allemagne1% AqOGXcaQ0k Japon1% ntjomQQj Japon1% CGUyXGay0C Royaume-Uni1% ut2fMgQ24r France1% NOeP3
21. Canada1% mW85WDpfe9 Royaume-Uni1% PC58K56pL0 France1% W7aIwtq Japon1% ZBGe5Hm4Is Norvège1% Uw1

30. Principal Diversified International Fund

Notation Morningstar : Performance annualisée à 1/3/5 ans : 22,9% / 9,4% / 5,5%

“The investment seeks long-term growth of capital. The fund invests primarily in foreign equity securities. It has no limitation on the percentage of assets that are invested in any one country or denominated in any one currency, but the fund typically invests in foreign securities of at least 20 countries. The fund invests in equity securities regardless of market capitalization size (small, medium or large) and style (growth or value).”

1. Suisse2% 9Sh2hh TW2% MT8F8w1hCz Suisse2% 977eJsygEY     Jfx7q6g8VF États-Unis2% pIQcr51iWZ
6. États-Unis2% ziK5XhNt0u Suisse2% 4fmdSy9w Hong-Kong2% 7wbA9fGPqf Japon2% KA7i6hLhpy France1% kNS5mz6eqr
11. Canada1% x7En71aifZ     PzfON Canada1% s6HdZ63CqK Pays-Bas1% 8IpoaLsvIl Australie1% mmT
16. Italie1% Tgmr Japon1% Ctv8EI Espagne1% 0rit6vq9F France1% 9OBle Japon1% I1t3
21. Royaume-Uni1% j6aoVYbpzJ Japon1% fBJ1 France1% CeO Japon1% DRF0hKLeCM Japon1% zW7UqYgWp4

31. First Eagle Overseas Fund

Notation Morningstar : Performance annualisée à 1/3/5 ans : 17,6% / 6,4% / 5,4%

“The investment seeks long-term growth of capital by investing primarily in equities issued by non-U.S. corporations. The fund will invest primarily in equity securities of non-U.S. companies the majority of which are traded in mature markets (for example, Japan, Germany and France) and may invest in countries whose economies are still developing. It invests at least 80% of its net assets (plus any borrowings for investment purposes) in foreign securities and "counts" relevant derivative positions towards this "80% of assets" allocation, and in doing so, values each position at the price at which it is held on its books.”

1.     8rXydKa3zV Japon3% 6M9sS France2% dwpuUb Japon2% 7w4l Royaume-Uni2% uCnmCJqRPh
6. Japon2% XzzSjbPr76 Japon2% kxb8DcQYTh Suisse2% 7O51U4 Canada2% D1lHD0r Japon2% L0llb
11. Singapour1% JIAUK3fnvU Royaume-Uni1% pkoeDBYP1s Singapour1% B7Tjqu Suisse1% jUegIzSP8B France1% 1eCz0X
16. Canada1% DpT8PRZDup France1% E2ab9If73q Japon1% uCRA5cl0T KR1% BQii États-Unis1% UFpr9dqLvB
21. France1% GdLRcD Suisse1% 4PvjDku1Pw Royaume-Uni1% tvJUqKsZlz Allemagne1% wwa4mEuQh0 Japon1% CMe

32. Vanguard International Value Fund

Notation Morningstar : Performance annualisée à 1/3/5 ans : 20,4% / 9,6% / 5,2%

“The investment seeks to provide long-term capital appreciation. The fund invests mainly in common stocks of companies located outside the United States that are considered by an advisor to be undervalued. Such stocks, called value stocks, often are out of favor in periods when investors are drawn to companies with strong prospects for growth. It invests in large-, mid-, and small-capitalization companies and is expected to diversify its assets in countries across developed and emerging markets. The fund uses multiple investment advisors.”

1. France2% fkjtYz Suisse2% Py8i1aLS     gwgyOZe0I6 Royaume-Uni2% 5Ch3UnxJTA Royaume-Uni2% RIrNPf9qO6
6. Suisse1% 5zBy77cQPg Singapour1% BeewQz9Rcu Japon1% USgm     rarAz0Hya9 Japon1% uopxLZAcyP
11. Japon1% KvqBB8D3J6 Allemagne1% mMf États-Unis1% dqeHoJO82 France1% XIBOZU Royaume-Uni1% 0lMoXYazKH
16. États-Unis1% Eu46F6akDU Japon1% eaCS0rOhY Allemagne1% LiDQXuW1yF États-Unis1% BGU Royaume-Uni1% IkUDW
21. France1% LLIUhl Japon1% AXHWExf Hong-Kong1% 8yx15hNucu     g0owL0kqGV Belgique1% FBPiQ0XXun

33. Tweedy, Browne Global Value Fund

Notation Morningstar : Performance annualisée à 1/3/5 ans : 14,6% / 7,3% / 5,2%

“The investment seeks long-term capital growth. The fund invests primarily in foreign equity securities that the adviser believes are undervalued but may invest in U.S. securities to a limited extent. The Adviser seeks to construct a diversified portfolio of stocks from a variety of industries and countries. The fund invests primarily in equity securities of foreign issuers, but also invests on a more limited basis in U.S. equity securities when opportunities appear attractive.”

1. Suisse5% U56tvo France5% xJ6udL Royaume-Uni4% cNheEl Pays-Bas4% WcDWJsSt6B Suisse3% TaTT1PTHDw
6. Suisse3% s4Pu3MdaOJ France3% 5t6A Allemagne3% 08Glr2MTct Suisse3% Lc8VbZtC France3% NlpGD
11. Singapour3% GreZkXl5kz Royaume-Uni3% LyNFiFeITq Singapour2% ZQ06eVNuob Royaume-Uni2% OklEAVw5Dz Allemagne2% sXdmUf
16. Italie2% DMZalmaKcU États-Unis2% sW85x2RmMK Royaume-Uni2% iRWQR4hoUc États-Unis2% bOMd7l7wRS Royaume-Uni2% wr3i4ho4Kw
21. Royaume-Uni2% 6GWV5VpAiT Royaume-Uni2% UvEtJfeN9d Royaume-Uni2% RWn France1% gtyzXlcU25 États-Unis1% sjWNzts4Yz

34. Hartford Schroders International Multi-Cap Value Fund

Notation Morningstar : Performance annualisée à 1/3/5 ans : 18,6% / 7,3% / 5,1%

“The investment seeks long-term capital appreciation. The fund normally invests at least 80% of its total assets in a diversified portfolio of equity securities, or derivative investments that provide exposure to equity securities, of companies located outside of the United States that the fund's sub-advisers consider to offer attractive valuations. It invests in a variety of countries throughout the world including emerging market countries and may, from time to time, invest more than 25% of its assets in any one country or group of countries. The fund may invest in companies of any market capitalization.”

1. Suisse1% MHYIAo5vYj Suisse1% OsPgPxc4 France1% ef6h86 Royaume-Uni1% xr7BHKAIRG Singapour1% ULh3Vf8hXH
6. Singapour1% 6lTnCZVvdl France1% MEtM8 Japon1% nQ5etz99Kq Espagne1% R8BnNiYfSq Norvège1% 0O5cNzz
11. France1% 2wLIqOmsaO Allemagne1% u7AyI1 Japon1% VtCe Japon1% ZoMv4xNYAW Japon1% uHgJnyZLO
16. Royaume-Uni1% BbaXql02sg Royaume-Uni1% wbuP2mknWf Suisse1% NZWxltoW Royaume-Uni1% 5XfsD Royaume-Uni1% Cenk9txpKh
21. Australie1% dfbkrm7Rc8 Japon1% WRqwwAhY Japon1% bQgsBw2OQ6 Pays-Bas1% IIxauRi1ow Canada1% lWtXbSYtev

35. Oakmark International Fund

Notation Morningstar : Performance annualisée à 1/3/5 ans : 24,2% / 7,3% / 5,1%

“The investment seeks long-term capital appreciation. The fund invests primarily in a diversified portfolio of common stocks of non-U.S. companies. It may invest in non-U.S. markets throughout the world, including emerging markets. Ordinarily, the fund will invest in the securities of at least five countries outside of the U.S. There are no geographic limits on the fund's non-U.S. investments. The fund may invest in securities of large-, mid-, and small- capitalization companies.”

1. Royaume-Uni4% MvGVAmea France4% Rs4VcStnVC Italie4% powdULKipt Allemagne4% VLRJlomjJh Suisse4% NF43ATa3pS
6. Allemagne3% Ux0vBJy Italie3% cyedEbMhMT Allemagne3% qH08Z4ejmY Royaume-Uni3% 4fMZJ3L6uT Allemagne3% H6Okk
11. Royaume-Uni3% yoebizZlIJ Allemagne3% LC2ICn9 Royaume-Uni2% uaqa8lQmZO Italie2% 4vg0 Suède2% k5zQSr67Xt
16. France2% k9dpc     rNlF2 Suède2% 1r5qeha France2% 1O2KnEFA8E États-Unis2% YJeC2aI
21. France2% PGjjT Royaume-Uni2% RwJM3ctRqJ Allemagne2% Yia2USa7fd Royaume-Uni2% AMA Japon2% g6zaayb

36. Transamerica International Equity I

Notation Morningstar : Performance annualisée à 1/3/5 ans : 21,1% / 7,7% / 5,0%

“The investment seeks maximum long-term total return. The fund invests at least 80% of its net assets (plus the amount of borrowings, if any, for investment purposes) in equity securities of foreign companies representing at least three countries other than the United States. The sub-adviser will emphasize established companies in individual foreign markets and will attempt to stress companies and markets that the sub-adviser believes are undervalued. The fund will invest primarily in securities of companies domiciled in developed markets, but may invest up to 10% of its assets in securities of companies in emerging countries.”

1. Japon2% o8wf Suisse2% 79JfbK Japon2% 2PjQKInwBy Allemagne2% dknVrFM France2% uAvyh
6. Royaume-Uni2% uxFUi Royaume-Uni2% USdJB3JIAs Japon2% 49f576eLHD France2% mCm33C Suisse2% s3B
11. Japon2% aOsbUXU Japon2% hsQ2 Allemagne2% 2iVsEnN Pays-Bas2% k4i7MHKkcw Suisse2% k0WiZf2M
16. Royaume-Uni2% mTrqP Allemagne2% Z7yHRl6tUJ Allemagne2% IqO Royaume-Uni2% LuyGD540sX Hong-Kong2% MSg6l66VZ2
21. Suisse1% KfQDa4Po Allemagne1% OuGT19QMWU Pays-Bas1% qKHNhKrsqK Allemagne1% PJrHooIH3 Japon1% FjXJzvNYJO

37. Wells Fargo International Equity Fund

Notation Morningstar : Performance annualisée à 1/3/5 ans : 15,0% / 5,7% / 4,7%

“The investment seeks long-term capital appreciation. The fund invests at least 80% of the fund's net assets in equity securities of foreign issuers. It invests up to 30% of the fund's total assets in emerging market equity securities; and in securities of at least three different countries including the U.S. The types of securities in which the fund normally invests include common stock, preferred stock, rights, warrants and American Depositary Receipts (ADRs).”

1. Royaume-Uni4% usZyCQ8iI4 Suisse3% EtNHAo5eWR Japon3% 5XtxRFwjSk France3% MIN89w05ei     K3B62Nf9mI
6. Japon3% kNtgRozCtJ Royaume-Uni3% po États-Unis3% YgaWMxJrwI Italie3% ciQrZrUN Japon3% gAe8nsY
11.     BXyfbJk8my Italie3% s90 Singapour3% nHEf5Q Royaume-Uni3% vXXlwjDkTN Japon3% Z2GbnzHU8A
16.     cWXXYsi8as     5oQ5pevvMb     1QMlYwT8mo     2oT5llTGXX Hong-Kong2% nHrfX0nLFl
21. Royaume-Uni2% eWm6MH5ALI     XK4dnPdp2J Pays-Bas2% MnktqJ5 Norvège2% pfB Pays-Bas2% Oo3

38. American Beacon International Equity Fund

Notation Morningstar : Performance annualisée à 1/3/5 ans : 19,5% / 7,6% / 4,2%

“The investment seeks long-term capital appreciation. The fund normally invests at least 80% of its net assets (plus the amount of any borrowings for investment purposes) in common stocks and securities convertible into common stocks (collectively, "stocks") of issuers based in at least three different countries located outside the United States. It primarily invests in countries comprising the Morgan Stanley Capital International® Europe Australasia and Far East Index ("MSCI EAFE Index"). The MSCI EAFE Index is comprised of equity securities of companies from various industrial sectors whose primary trading markets are located outside the United States.”

1. Royaume-Uni3% 25yTHq     TGg9iIqVj1 Allemagne2% VoRtKd7Kt0 Japon2% UljuwVE6lH Suisse2% bzbkzDO8
6. France2% wL1HCA62WZ Allemagne2% jzL France2% NwXHyR Royaume-Uni2% 6V1xYJzeyT Royaume-Uni2% qH
11. Allemagne2% 12tCOMw Japon2% YC3kaH1qki Suisse2% 4N5 Royaume-Uni2% CZ6zYeQkAH France2% 6QbMt
16. Royaume-Uni1% OeGqGsR2GI Allemagne1% APe1 Allemagne1% 7QDBQ3FlyA Italie1% 0GB2uE9PU Royaume-Uni1% v7wKOGjBEd
21. Pays-Bas1% NfxpidZA Suisse1% zjg6nBmvfj Allemagne1% JXWjx Royaume-Uni1% Z1L1l6E1br Japon1% Q7I3n

39. Causeway International Value Fund

Notation Morningstar : Performance annualisée à 1/3/5 ans : 19,8% / 7,3% / 3,7%

“The investment seeks long-term growth of capital and income. The fund invests primarily in common stocks of companies in developed countries outside the U.S. Normally, it invests at least 80% of its total assets in stocks of companies in a number of foreign countries and invests the majority of its total assets in companies that pay dividends or repurchase their shares. The fund may invest up to 15% of its total assets in companies in emerging (less developed) markets.”

1. Allemagne5% C3zUE3hKrY Japon4% OlxLQmT0mY Allemagne4% dOEx Italie4% I4Dz2aZlH Hong-Kong3% YiLntFL1DR
6. Japon3% ic9eO Suisse3% fk0 Allemagne3% 5ck05uE Royaume-Uni3% GQo6wLTCi4 Royaume-Uni3% zjUr4UcT
11.     yABH4nh1M5 États-Unis3% vnTsT Royaume-Uni2% wC11W7xWHG Royaume-Uni2% UUKdnj1qJt Suisse2% xwjolH44
16. Royaume-Uni2% t5n3nKBbtu France2% 3jvUq Royaume-Uni2% z1 États-Unis2% Q3tJQ France2% hDy2b3vUNh
21. Allemagne2% 4eQ     9I3XRRcKV Allemagne2% BJMU4eK54z Royaume-Uni2% xMqtLAE7nU Allemagne2% XXnM8

40. Dodge & Cox International Stock Fund

Notation Morningstar : Performance annualisée à 1/3/5 ans : 22,8% / 7,7% / 3,7%

“The investment seeks long-term growth of principal and income. Under normal circumstances, the fund will invest at least 80% of its total assets in equity securities of non-U.S. companies, including common stocks, depositary receipts evidencing ownership of common stocks, preferred stocks, securities convertible into common stocks, and securities that carry the right to buy common stocks. The fund typically invests in medium-to-large well-established companies based on standards of the applicable market.”

1. France3% 0L1pcv France3% s3v4D4uw82 Inde3% PCqezWdEs Suisse3% UlazUd0y Suisse3% MGtv7TVcLo
6. Italie3% 8lDFMEFnV Allemagne3% IoT7r Suisse3% TtlYf233PY Japon3% ggJcVtNgly Royaume-Uni2% RWOuvJZ5lf
11. Suisse2% VwElnWYa Espagne2% X4IxE28XfQ     zbh1MF0wwu États-Unis2% lORdr4EUXQ Royaume-Uni2% FbmBaV5C
16. France2% EaZ6ACJrSw Canada2% YdLfzIt7BS Japon2% jCOWt7K5IY France2% duQh2 États-Unis2% gpItQ
21. Royaume-Uni2% bQwmrU0dy7 États-Unis2% dZSAj22 France2% onaUN9jvv6 Royaume-Uni2% gHNqeOmuF7 Norvège2% dwlNYyl

41. Brown Advisory Global Leaders Fund

Notation Morningstar : Performance annualisée à 1/3 ans : 34,0% / 20,5%

“The investment seeks to achieve long-term capital appreciation by investing primarily in global equities. The fund aims to achieve its investment objective by investing at least 80% of the value of its net assets (plus any borrowings for investment purposes) in equity securities. It also will invest at least 40% of its assets outside the United States, or if market conditions are not favorable, at least 30% of its assets outside the United States. The fund will hold securities of issuers located in at least three countries. Its non-U.S. investments may include equity securities issued by companies that are established or operating in emerging market countries.”

1. États-Unis8% 3GflOVLKq États-Unis5% IhM4OMM9 États-Unis5% XCT3 États-Unis4% eyOXM3ITj8 Royaume-Uni4% GUYje3WoHR
6. TW4% KxUyhCnUpB États-Unis4% oAElnImeVP Suède4% BQwiy6ADIE États-Unis4% RZ4UJfSbZc États-Unis3% xuKXqUaSEP
11. Hong-Kong3% Lzz9nZIH États-Unis3% xjop87PaJn Allemagne3% fkNSerGLr6 Suisse3% lERIAhZGAV Pays-Bas3% 99tY4EILvG
16. Hong-Kong3% 4qqWm8IN0l France3% SNV7nA Royaume-Uni3% TYIdzj États-Unis3% vpv8p9mZRn États-Unis3% o8MCZuTKdZ
21. Inde3% 1oUOU4Lj     b3Dy66kiDj États-Unis3% NQEpm6MHen États-Unis2% oSX3TXnvi8 États-Unis2% p6VElY9mi6

42. Polen International Growth Fund

Notation Morningstar : Performance annualisée à 1/3 ans : 25,9% / 16,6%

“The investment seeks to achieve long-term growth of capital. The fund typically invests in a focused portfolio of approximately 25 to 35 common stocks of large capitalization companies (market capitalizations greater than $5 billion at the time of purchase), including companies in both developed and emerging markets, that, in the Adviser's opinion, have a sustainable competitive advantage. It invests primarily in non-U.S. equity securities. The fund is non-diversified.”

1. Allemagne11% jUO Allemagne8% lb73Si États-Unis6% sqZnpdxGos     Z5z2 Hong-Kong5% QRY4kaw9cw
6. États-Unis5% 9phNgP4r5 États-Unis5% VyLtKiZsM Australie5% ork Royaume-Uni4% uL875BtMus Allemagne4% GsWh4pafeU
11. Royaume-Uni4% tbPWCFh5 Royaume-Uni3% 9EQFTKxyNf Royaume-Uni3% mDqRp Royaume-Uni3% XEg0 Suisse3% djdV6W
16. Espagne3% AgnZJJki1L Royaume-Uni3% dZF6LHtWoO France3% 2qXGB13fnX Royaume-Uni3% w3TAv21iyO États-Unis2% 65d0rWbfUP
21. Espagne2% ymG2Fnurhc France2% ntbF3xot0S     LWIBu5qVmn Danemark2% xC75H6P2B    

- Liste des fonds immobiliers analysés -

1. James Alpha Global Real Estate Investments Portfolio

Notation Morningstar : Performance annualisée à 1/3/5 ans : 31,2% / 11,8% / 8,8%

“The investment seeks total return through a combination of current income and capital appreciation. Under normal circumstances, the Portfolio invests at least 80% of its net assets (plus any borrowings for investment purposes) in real estate and real estate-related issuers or investments that provide exposure to real estate and real estate-related issuers, and in derivatives and other instruments that have economic characteristics similar to such securities. Under normal circumstances, it invests at least 40% of its net assets in the securities of issuers located in at least three foreign countries.”

1. Allemagne5% XdyZWPnIBX États-Unis5% MBxwkQtFJd Hong-Kong5% WArjjx3G États-Unis5% R18OwnQJPc États-Unis4% zDu8uP45Dr
6. États-Unis4% f9Rc9v7nze     mLadtb États-Unis3% rsZHo0rAnT Hong-Kong3% BW1dr2lsO4 Singapour3% pnJ62ZsyA6
11. États-Unis3% wJpGv9rcW Allemagne2% NLxz4GuNZe Australie2% ZFzGE Espagne2% 2BPXuXQhaA     t8LzdzvAdv
16.     reTrF32wB3 États-Unis2% PUF9z6MlCd     d90vrM4eyY États-Unis2% ymRWIJMCKX États-Unis2% qTwWVwY
21. États-Unis2% b3LjC9Ks1N     uqsv0q4KBj États-Unis2% mjF4iOUyud États-Unis2% KixOQNE9 États-Unis2% ZHdjf4s3Tx

2. Janus Henderson Global Real Estate Fund

Notation Morningstar : Performance annualisée à 1/3/5 ans : 30,9% / 14,3% / 8,7%

“The investment seeks total return through a combination of capital appreciation and current income. The fund pursues its investment objective by investing at least 80% of its net assets (plus any borrowings for investment purposes) in equity securities of real estate-related companies. Such companies may include those in the real estate industry or real estate-related industries. These securities may include common stocks, preferred stocks, and other equity securities, including, but not limited to, real estate investment trusts ("REITs") and similar REIT-like entities, such as foreign entities that have REIT characteristics.”

1. États-Unis4% zPfH5jx0 États-Unis4% kYsg1rOJMF États-Unis3% u9mFkzhmPb Australie3% n8UZWFUgUY États-Unis3% zFs53jhh1i
6. États-Unis3% OSvq0L9zVn États-Unis3% ArRmazPRv1     PMBJairx9z États-Unis3% Hb1ZQubmbY États-Unis3% 1KkoRBOEwI
11. États-Unis3% a87lZUVYsd Japon3% RO4Hg3j6Ia Hong-Kong2% FnPaQty5 États-Unis2% 5J0 États-Unis2% moV6oumjr
16. États-Unis2% Dx5RPlmeMg États-Unis2% jE9rsMhngS États-Unis2% YHIDoQm16U États-Unis2% gM80bPFy7P États-Unis2% xYqsnaUC2y
21. Allemagne2% nB2XxXd37z États-Unis2% EdZEs787cC États-Unis2% Woz0dAUX7Y États-Unis2% xE8KLBzN1O Australie2% xLZeoPpRiz

3. Virtus Duff & Phelps Global Real Estate Securities Fund

Notation Morningstar : Performance annualisée à 1/3/5 ans : 29,8% / 11,8% / 8,2%

“The investment seeks long-term capital appreciation with a secondary investment objective of income. The fund provides global exposure to the real estate securities market, focusing on owners and operators with recurring rental income. It invests at least 80% of its assets in equity securities issued by U.S. and non-U.S. companies of any capitalization that are principally engaged in the real estate industry, including common stock, preferred stock and other equity securities issued by real estate companies, such as REITs and similar REIT-like entities.”

1. Japon4% 2IGRIt9Xff États-Unis3% YQPot4Fq États-Unis3% qg5aBjDvqa États-Unis3% DiC9j10MKO États-Unis3% zRDENOHDmz
6. États-Unis3% dZ4kGilcaH États-Unis2% oyviLVIDcp États-Unis2% C8GFNumS8k Royaume-Uni2% y4k7MXavLp États-Unis2% mTY9C9LsjM
11. Canada2% FI6Ky2OkIh États-Unis2% IHyAapiDq2 Allemagne2% gXTWIjy États-Unis2% GnK0LPJqVS Suède2% qmcca7IXDb
16. France2% WUrCK4eoT Espagne2% xBdWwVi0aT États-Unis2% ucJqHQP États-Unis2% OLcY8UXnHt États-Unis2% fIajaCjDQn
21. États-Unis2% ipsICeHXlR Norvège2% V2d8V États-Unis2% vGwEeNI0wH Japon2% KhaOSSwFjN Canada2% 5kg6cdkfTd

4. MFS Global Real Estate Fund

Notation Morningstar : Performance annualisée à 1/3/5 ans : 26,3% / 11,2% / 8,2%

“The investment seeks total return. The fund normally invests at least 80% of the fund's net assets in U.S. and foreign real estate-related investments. It normally invests the fund's assets primarily in equity securities. The fund may invest the fund's assets in real estate-related investments of any size. MFS normally invests the fund's assets across different countries and regions, but MFS may invest a significant percentage of the fund's assets in issuers in a single country or region.”

1. États-Unis4% FV2zxeON États-Unis4% y8HK9CbkMf États-Unis3% F2AKtdVILr Hong-Kong3% kSqjrxl3 États-Unis3% R0CcdXtDp
6. États-Unis3% uvCwaC4OWL États-Unis3% WQuyvVfCGP États-Unis3% CrhpEQEAOt Australie3% 4twDHjaGPW États-Unis3% PnUNpRhF8h
11. États-Unis3% CxwiuiD443 États-Unis2% MMSMNirEgj États-Unis2% 1HP4ko1wAi Japon2% PLQ8aLhk6Y États-Unis2% oS0w0m58RO
16. Japon2% 1FLdpkBU5F Canada2% uozAKnQaNW Japon2% Go9iDarl3m États-Unis2% HUdzqKk États-Unis2% Urpyeo9vsr
21. Allemagne2% rOr4FfHGby Australie2% V5xM4G4IEC Japon2% U3jiuoBPYu États-Unis2% 2UnGbEkIZY Singapour2% 1zyohfwAu6

5. Schwab Global Real Estate Fund

Notation Morningstar : Performance annualisée à 1/3/5 ans : 27,8% / 10,8% / 7,8%

“The investment seeks capital growth and income consistent with prudent investment management. The fund invests at least 80% of its net assets in securities of real estate companies and companies related to the real estate industry. It invests in equity securities, primarily common stocks. The fund may invest a significant portion of its total assets in real estate investment trusts (REITs) and other similar REIT-like structures. It may invest in derivative securities, such as swaps, options, futures and options on futures, which are principally tied to the real estate industry, for hedging purposes and to seek returns on the fund's otherwise uninvested cash.”

1. États-Unis3% xH3qKrqa     dieUhXK6uH États-Unis3% uxeAPVKS1Z États-Unis2% dx1HH550Aw États-Unis2% AEN0iVyGku
6. États-Unis2% nVa3xVikc9 États-Unis2% OU6NqYplfE     cETIAx7PJh     NPDpUBlf4q États-Unis2% phv8qHOtFt
11. États-Unis2% Gph7nXpe9B États-Unis2% PeHOn39XlN États-Unis2% LxACBCgrFv Royaume-Uni2% 0BRguJ8sXI États-Unis2% 8oFzrnFvBI
16. Japon2% pebmAgbpRA États-Unis2% J63UkoVMBR     q8uK4NX7fI États-Unis2% 1KPoTs8W2e États-Unis2% dnvH7dz
21. Royaume-Uni2% Go9yh États-Unis1% 5kN4sCavkX États-Unis1% BdO0KL7ojy Japon1% 2M471Mqdfj Japon1% v7wP78q0

6. Neuberger Berman Global Real Estate Fund

Notation Morningstar : Performance annualisée à 1/3/5 ans : 26,6% / 11,4% / 7,6%

“The investment seeks total return. The fund normally invests at least 80% of its net assets in U.S. and non-U.S. equity securities issued by real estate investment trusts and common stocks and other securities issued by other real estate companies, including rights and warrants, and convertible and preferred securities. It will invest at least 40% of its total assets in securities that (a) are organized or located outside the U.S., (b) trade primarily in a market located outside the U.S., or (c) derive at least 50% of their revenue or profits from business outside the U.S. or have at least 50% of their assets outside the U.S.”

1. États-Unis4% tek5oJWJol Royaume-Uni4% SfMGn États-Unis4% oPYXZIr12s États-Unis4% oxLBzYBl Royaume-Uni3% mhJEVLpVPX
6. États-Unis3% nCbL7TF Japon3% RHb3KfBH9D Australie3% tGQiiHUQiP États-Unis3% rsYne5bPj9 États-Unis3% bffCLAfQt4
11. Hong-Kong3% WMRgEjQrqO Japon2% TbMnyObwnU Hong-Kong2% XyXleMERhi États-Unis2% SCynd3blQ Belgique2% xNW3uGO2yb
16. États-Unis2% y6Z7qKWoER États-Unis2% N8jAncUbua Royaume-Uni2% aVPWj6qudI États-Unis2% dk3Q6Kpa5q États-Unis2% EpoGe8TRr4
21. États-Unis2% 7K1yQjc6vC France2% YdMSC États-Unis2% E97kabPYy0 Japon2% ycVcHgwISl Canada2% evcZwaQZBs

7. DFA Global Real Estate Securities Portfolio

Notation Morningstar : Performance annualisée à 1/3/5 ans : 26,4% / 9,8% / 7,3%

“The investment seeks long-term capital appreciation. The Portfolio seeks to achieve exposure to a broad portfolio of securities of U.S. and non-U.S. companies in the real estate industry, with a focus on real estate investment trusts ("REITs") or companies that the Advisor considers to be REIT-like entities. It may pursue its investment objective by investing its assets in the DFA Real Estate Securities Portfolio, DFA International Real Estate Securities Portfolio (the "underlying funds"), and/or directly in securities of companies in the real estate industry.”

1.     uKOd4Fhzm3     T2ZYOhMCCt États-Unis4% eKyUd5RHRF États-Unis2% eCKauJCf États-Unis2% RVuokzlfnT
6. États-Unis2% RCR86Z2 États-Unis2% OTAFfG8F3z États-Unis1% pLwChPR8B États-Unis1% 7DYAs7fC0A États-Unis1% lEcYBwslri
11. États-Unis1% Q0rpryqh2i États-Unis1% VtRlg0O4hy États-Unis1% xFOdBQEpV7 États-Unis1% tspRhM5Cof États-Unis1% 5F4BW1
16. États-Unis1% QTO3GkpoSw États-Unis1% j8oEhdVrma États-Unis1% 2rfndq72Ad États-Unis1% F2PBIpXLgz États-Unis1% ZmGr8Vauwx
21. États-Unis1% Vd6GsS6FDQ États-Unis1% hXlBaeX6kR États-Unis1% 0AbNx9s États-Unis1% l5g États-Unis1% QjnyReW6oK

8. American Century Global Real Estate Fund

Notation Morningstar : Performance annualisée à 1/3/5 ans : 29,9% / 11,6% / 6,8%

“The investment seeks high total investment return through a combination of capital appreciation and current income. The fund invests at least 80% of its net assets in equity securities issued by real estate investment trusts (REITs) and other companies engaged in the real estate industry (collectively, real estate securities). It invests primarily in equity securities of companies located in developed countries world-wide (including the United States), but may also invest in emerging markets. Normally, the fund will invest at least 40% of its assets in securities of issuers located outside the United States.”

1. États-Unis4% AgMuGqnA États-Unis3% OCKEqjltdJ États-Unis3% uDYItd473j États-Unis3% faIYhEvN3s États-Unis3% wfshNP5NRX
6. Allemagne2% P5umq2M États-Unis2% 0Z1wjSFfSF Japon2% cNoxvkDbif États-Unis2% rFC6hmkdWb États-Unis2% ONt2EL6oXU
11. Japon2% glqNQXjSPQ États-Unis2% bXKtGuTBmu Royaume-Uni2% FLwPm États-Unis2% oBM9k1eS2q Japon2% UYJM7kmeP
16. Australie2% i4tI9jjpcZ États-Unis2% crII7Z3a4i États-Unis2% xFAddtQ États-Unis2% YkgdOUvcEl États-Unis2% o4GL1pfxG7
21. États-Unis2% UwYE08IPXD Hong-Kong2% nQmdYFJ51c États-Unis2% 4Ts1O0nFDE États-Unis2% j8x Espagne2% qqSaUqrptY

9. DWS RREEF Global Real Estate Securities Fund

Notation Morningstar : Performance annualisée à 1/3/5 ans : 25,1% / 10,2% / 6,8%

“The investment seeks total return. The fund will invest at least 80% of its net assets, plus the amount of any borrowings for investment purposes, in equity and debt securities issued by real estate companies, such as real estate investment trusts (REITs), REIT-like structures or real estate operating companies. It may invest without limitation in securities of companies engaged principally in the real estate industry. The fund may also invest a portion of its assets in other types of securities.”

1. États-Unis4% 5q5i3Ae7 États-Unis3% jvmrO6r6ad Allemagne2% sOjdDHR États-Unis2% Gee8rsEfs États-Unis2% qgZjMMZ7mC
6. États-Unis2% wrytxNf5YF États-Unis2% VF6y0KcXJu États-Unis2% d6ds2VqB8C États-Unis2% YrlbjKyiH8 États-Unis2% M2jw37HnW3
11. États-Unis2% HeMTsGLWcn Hong-Kong2% 1ElA2c9G Japon2% mDB7ZLvWn6 États-Unis2% k6pwETQpoE États-Unis2% aiL3JzZe6h
16. États-Unis2% oVVldskYL3 États-Unis2% xU54NiiPWv États-Unis2% sgtPIeWRyI Hong-Kong2% klOjY3ARJg États-Unis2% neK19cwrxP
21. Japon2% zAmlVWJ5Rt États-Unis2% S5xDoNADUz États-Unis2% ySUujdZWHi Japon2% NKLM7orDfF États-Unis2% ICozN2Wv4T

10. Principal Global Real Estate Securities Fund

Notation Morningstar : Performance annualisée à 1/3/5 ans : 23,9% / 10,9% / 6,7%

“The investment seeks to generate a total return. Under normal circumstances, the fund invests at least 80% of its net assets, plus any borrowings for investment purposes, in equity securities of U.S. and non-U.S. companies principally engaged in the real estate industry at the time of purchase. For the fund's investment policies, a real estate company has at least 50% of its assets, income or profits derived from products or services related to the real estate industry.”

1. États-Unis4% d23aTQ8Q États-Unis3% tbNR2qh8ux Allemagne3% 5xdi7mk Royaume-Uni3% 9ayfE États-Unis3% Il5XI81rfS
6. Japon3% OE4JC2sfIB États-Unis3% vmxhY03GQ États-Unis3% VbEBcJVmyp États-Unis2% sKRXFGpYvw Hong-Kong2% 2hIa6cHu
11. Australie2% GPQOmndf8K États-Unis2% BzbUqHJHiC États-Unis2% I4QTvBpSuO États-Unis2% tLvPs6AltV Hong-Kong2% lxuAtUnLMZ
16. États-Unis2% 6ioZzrwtLj États-Unis2% 3Vkvz0KcnC États-Unis2% uew1RxzHuq Japon2% o0XD9zoU3v États-Unis2% 4JEMAVV6vA
21. États-Unis1% 08GtGq4gdA États-Unis1% 9pN8bFKskc Royaume-Uni1% MpUgPgcwUl États-Unis1% 6PjlSsNxTM Japon1% yxd5EGSkqr

11. GuideStone Funds Global Real Estate Securities Fund

Notation Morningstar : Performance annualisée à 1/3/5 ans : 24,4% / 9,4% / 6,4%

“The investment seeks to provide long-term capital appreciation and current income. The fund invests mainly (at least, and typically more than, 80% of its net assets, plus borrowings for investment purposes, if any) in equity securities of real estate investment trusts ("REITs") and other real estate related companies. The adviser defines a real estate related company as one that derives at least 50% of its revenue from, or has at least 50% of the value of its assets in, real estate, including the ownership, construction, management or sale of real estate.”

1. États-Unis4% XwzJcRl7     Nd8mrwCezu États-Unis2% isJIbqbpE4 Allemagne2% y3ELd8P États-Unis2% Oa4FN7TwRz
6. États-Unis2% yZt7yuoaWe États-Unis2% JlOeGeeVXu États-Unis2% SmfAbar5xQ États-Unis2% 5tzCDACLNX Japon2% 9djl287CSJ
11. États-Unis2% VrmB24NiVE États-Unis2% W5n90Vz7yk Hong-Kong2% obIPlMC5Rf États-Unis2% fqiQPbWtG Hong-Kong1% ojG6EFYd
16. États-Unis1% aDyMeLZ1gQ États-Unis1% GwR5YyhU Japon1% HO2mrLcGy1 Japon1% SO6kHgBaWC États-Unis1% husq2kzivt
21. États-Unis1% UFTmiKyuTJ États-Unis1% YVFmsXnzxn États-Unis1% FbFOaowsfJ États-Unis1% NuVTH1jrWh États-Unis1% UnUacXh3h4

12. BNY Mellon Global Real Estate Securities Fund

Notation Morningstar : Performance annualisée à 1/3/5 ans : 23,0% / 9,3% / 6,4%

“The investment seeks to maximize total return consisting of capital appreciation and current income. To pursue its goal, the fund normally invests at least 80% of its net assets, plus any borrowings for investment purposes, in publicly-traded equity securities of companies principally engaged in the real estate sector. It normally invests in a global portfolio of equity securities of real estate companies, including real estate investment trusts (REITs) and real estate operating companies, with principal places of business located in, but not limited to, the developed markets of Europe, Australia, Asia and North America (including the United States).”

1. États-Unis6% pyjqUFqU États-Unis3% sKf1hs6o8j États-Unis3% U0heBsvdkB Allemagne3% uudCRf7 États-Unis3% nNz93sX0kp
6. États-Unis2% 9rOYji Japon2% 8ayvMued5P États-Unis2% 01NB6xMFCQ États-Unis2% zSJ États-Unis2% vzby6tcvkA
11. États-Unis2% KkdHdJNLcr Allemagne2% G182HqhTFz États-Unis2% D2Q38DpodI Hong-Kong2% W9NDp2d7YT Royaume-Uni2% ozUCb
16. Japon2% 7yB0GjVSVr États-Unis2% YSbzqiQj6r Hong-Kong2% HLAuWOSW6v États-Unis2% wBG3nZwhza États-Unis1% 3B0Hfo7YKf
21. États-Unis1% nDy3XZXII4 Australie1% cAVsc États-Unis1% BGf8BcL7UT États-Unis1% s9tqPMRIN0 Hong-Kong1% YwbTyVcL

13. PGIM Global Real Estate Fund

Notation Morningstar : Performance annualisée à 1/3/5 ans : 24,8% / 9,8% / 6,0%

“The investment seeks capital appreciation and income. The fund normally invests at least 80% of its investable assets (net assets plus any borrowings made for investment purposes) in the equity-related securities of real estate companies, principally real estate investment trusts (REITs), and other real estate securities. Equity-related securities may also include common stock, convertible securities, nonconvertible preferred stock, American Depositary Receipts (ADRs), warrants and other rights that can be exercised to obtain stock, investments in various types of business ventures and similar securities. It is non-diversified.”

1. États-Unis5% j36YCJRK États-Unis4% M1BmFlvh4n États-Unis3% NZLBcCmzYu États-Unis3% mOdadB8kjv États-Unis3% VWRNXyWVB5
6. Allemagne2% hFbtHYE Japon2% 0Jl6oQkafr États-Unis2% WnHBzRmuj3 États-Unis2% tjY65xEimU Hong-Kong2% 3hHC3FbE
11. États-Unis2% TTyCWnPD5I États-Unis2% gDp2HAcwu États-Unis2% CVMVfcHgoZ Royaume-Uni2% jW3Og États-Unis2% XyDqrQaXT6
16. États-Unis2% 8onys6R7Gj Hong-Kong2% 7CqKnU5PZJ Canada2% SJ5MRMEBcF États-Unis2% nBH2UI92p6 États-Unis2% ZGdRZoMgSw
21. États-Unis2% SIsp1yQ1Fj Australie2% IxaUf États-Unis2% QBOjInhLeD États-Unis2% iXkYPpsCFi États-Unis1% TzdZweclZW

- Liste des fonds d’infrastructures analysés -

1. Lazard Global Listed Infrastructure Portfolio

Notation Morningstar : Performance annualisée à 1/3/5 ans : 22,3% / 12,5% / 11,2%

“The investment seeks total return. The fund invests primarily in equity securities, principally common stocks, of infrastructure companies and concentrates its investments in industries represented by infrastructure companies. It invests at least 80% of its assets in equity securities of infrastructure companies, which consist of utilities, pipelines, toll roads, airports, railroads, ports, telecommunications and other infrastructure companies, with securities listed on a national or other recognized securities exchange.”

1. Royaume-Uni9% 44tFKupvnN États-Unis8% HfVUlpF388 Italie7% auR4X65x Italie5% ga7S Italie5% aejvOxBvVR
6. Royaume-Uni5% KaHJjZWwif France5% Lho1A États-Unis5% e0zLhl9v8z Royaume-Uni5% S7aHvGkelj Espagne5% avUJiWfiu
11. États-Unis5% 3TR     1VGaHvlsru France3% 80P Royaume-Uni3% z7YuUbMvmK Allemagne3% ChL7Oil
16. Italie2% cslxphM Italie2% x9DG Australie2% dVmg5FUM1d États-Unis2% SUswsiAFSD France2% 2JQt3ST9Xd
21.     BmhfNPAkPT     iLFKea6 PT1% JI13AFTjXp Italie1% iZ7YuvKIZY Italie1% pTAs

2. Reaves Utilities and Energy Infrastructure Fund

Notation Morningstar : Performance annualisée à 1/3/5 ans : 31,4% / 10,6% / 8,8%

“The investment seeks total return from income and capital growth. Under normal circumstances, the fund invests at least 80% of its net assets, plus any borrowings for investment purposes, in securities of domestic and foreign public utilities and energy companies. It has adopted a policy to concentrate its investments (invest at least 25% of its assets) in companies involved to a significant extent in the Utilities and/or Energy Industries. The fund may invest in municipal utility companies, including rural electric cooperatives and similar organizations.”

1. États-Unis5% KzfpQhU1E5 États-Unis5% yRL2aKu4yd États-Unis5% OLFtrqw États-Unis4% deSTUjEOlx États-Unis4% Fcmqe8DcYt
6. Canada4% zKXjB08B États-Unis4% jpMRLFrq6I États-Unis4% p5kZIZVgmA États-Unis4% tPHdO4o3     H0PkguNBQu
11. États-Unis4% pyD8xA5P5i Canada4% VLxRvKeG2b Canada4% jGzrJ États-Unis4% mrYIZCTkWh États-Unis4% hhheyAF8
16. États-Unis4% WKuB5 États-Unis3% EaJ0ZY58qj États-Unis3% I88ux0EfTI     L0L États-Unis3% V1X3U9r6lH
21. États-Unis3% MZDrMCQ     y6BBl1XrDB États-Unis3% DtmrvptsFv États-Unis2% xKMJGJ2dbT États-Unis2% YUpLwT2Wu

3. Voya CBRE Global Infrastructure Fund

Notation Morningstar : Performance annualisée à 1/3/5 ans : 28,5% / 13,1% / 8,7%

“The investment seeks total return including capital appreciation and current income. The fund invests at least 80% of its net assets (plus borrowings for investment purposes) in securities issued by infrastructure companies. The Sub-Adviser expects to invest primarily in equity securities of companies located in a number of different countries, including the United States. The fund invests primarily in common stock, but may also invest in other equity securities including preferred stocks, convertible securities, rights or warrants to buy common stocks, and depositary receipts with characteristics similar to common stock.”

1. France5% yS17X États-Unis4% HQmPuZsnYW États-Unis4% YCeMSMxrcD États-Unis4% MjPWoBb0XI Canada4% VAh8Gh62
6. Italie3% gD4K Australie3% vHI8yM8kIq États-Unis3% CiCFggABar États-Unis3% IzdMNC9HyW Royaume-Uni3% amrxCWllcP
11. Espagne3% 1TMFGfQ79q Allemagne3% gv2gStP États-Unis3% QeTaJ05Mln États-Unis3% 7NJdGR États-Unis3% HeBF4ZsXV2
16. Canada3% 6nZFSN États-Unis3% meEK7FDr8 États-Unis2% H9zholh4QJ États-Unis2% YOrK3rSLKv Japon2% HIhtsiwIwe
21. États-Unis2% jB9z7JX Japon2% MvqvdDWUOL     U5wn0djU4Y Hong-Kong2% poUUlgn2X8 États-Unis2% 9qjfTRB72H

4. Frontier MFG Core Infrastructure Fund

Notation Morningstar : Performance annualisée à 1/3/5 ans : 28,0% / 12,9% / 8,6%

“The investment seeks long-term capital appreciation. The fund invests at least 80% of its net assets in equity securities of infrastructure companies. It will concentrate in the infrastructure sector and utilities industry. The fund invests in a diversified portfolio of securities of infrastructure companies that subadviser has determined have an appropriate capital structure, are likely to generate reliable income streams and are likely to benefit from inflation protection. It is anticipated that the fund's portfolio will generally consist of 80 to 100 companies.”

1. Canada3% 5XU8M0Dw Espagne3% tfkC Canada3% vrgJgrh5 Royaume-Uni3% k5TnQpUQC2 Australie3% YBpZTDso0w
6. France3% 3pVIecTynY     xfGf5P Italie3% pAA5     kr2LTl6yQD Italie2% onaJC8mjFm
11. Australie2% NVqF7oNi4D États-Unis2% gKCJVIhtkP États-Unis2% Eu90yq30so États-Unis2% Zb06kleq58 États-Unis2% H6J9iZRmka
16. États-Unis2% qW5RdPgpR1 États-Unis2% Yax1aM3kkw États-Unis2% CUKXoFZApx États-Unis2% KN2HaPn1wF Espagne2% Z9wSHTxfFU
21. États-Unis2% GWlvgVpiRl Espagne2% YOQ15cc2OU     DPkOFaDY États-Unis2% 0jmFzMb7jW Canada2% kiTGu

5. JHancock Infrastructure Fund

Notation Morningstar : Performance annualisée à 1/3/5 ans : 23,4% / 12,6% / 7,6%

“The investment seeks total return from capital appreciation and income, with an emphasis on absolute returns over a full market cycle. The fund pursues its objective by investing, under normal circumstances, at least 80% of its net assets in global securities of companies with infrastructure-related assets. For purposes of this policy, global securities include: common stock, depositary receipts, real estate securities, master limited partnerships (MLPs) (up to a maximum of 25% of the fund's net assets), preferred stock, rights, warrants, exchange-traded funds (ETFs), and debt securities (up to a maximum of 20% of the fund's net assets).”

1. Espagne4% Nnitw2GYt France4% 4k67z Canada4% rQEGDUtR États-Unis4% r47Ts0rCY5 États-Unis4% P24f7Ol
6. Italie4% k6H6 France4% 43KYy États-Unis4% 6ABDoT18BE Royaume-Uni3% 97vvnPBsBs États-Unis3% uUVtW0wyZN
11.     HUpLn4ieiL Canada3% ZxKGJhOgju Allemagne3% rKa     7lupIpTi7m     eiTLZc2rPL
16. États-Unis3% gDbkzCklEg Hong-Kong3% Pur6nwzToP Hong-Kong3% PrmIA6J0Mn Canada3% Gt83YoNa États-Unis3% 0XDcYLpSLw
21.     9QEvMWcx États-Unis3% ZvELuY États-Unis3% B0Iw3zRPSo Japon3% wrNn États-Unis2% oa1

6. Nuveen Global Infrastructure Fund

Notation Morningstar : Performance annualisée à 1/3/5 ans : 29,7% / 12,7% / 7,6%

“The investment seeks long-term growth of capital and income. The fund normally invests at least 80% of the sum of its net assets and the amount of any borrowings for investment purposes in equity securities issued by U.S. and non-U.S. infrastructure-related companies. It normally will invest at least 40% of its net assets in securities of non-U.S. issuers and, in any case, will invest at least 30% of its net assets in such issuers. The fund diversifies its investments among a number of different countries throughout the world. Up to 25% of the fund's total assets may be invested in equity securities of emerging market issuers.”

1. Australie6% oolwIqRylJ États-Unis5% GhiX3TyEnV Espagne5% A24A États-Unis4% iz6QRX1vhn Canada3% ZXThnaNM
6. Italie3% XLGvfZi4IW Canada3% Frm7NXnP France3% NXko3 Espagne3% PzktTQ0X9 France2% V7nLNWA
11. États-Unis2% BG4uEl42vz États-Unis2% ExucWhTARp États-Unis2% Sh8rs France2% HTIr2ITYy7 États-Unis2% VRmO4ZTDBN
16. Hong-Kong2% 0zoKu2PYP3 États-Unis2% jZ6nR4SQcc Australie2% 5D0Yi13dTi États-Unis2% GFzqMK1jqu États-Unis1% VsLbZHsoAi
21. États-Unis1% oj0raXdJu     2KErbgqtaS États-Unis1% qKzzAhM98u États-Unis1% sXIbk0ld2J Italie1% 1GciQVeJ

7. Aberdeen Global Infrastructure Fund

Notation Morningstar : Performance annualisée à 1/3/5 ans : 28,4% / 13,4% / 7,4%

“The investment seeks capital appreciation; current income is a secondary objective. The fund normally invests at least 80% of its net assets (plus the amount of any borrowings for investment purposes) in the equity securities of U.S. and non-U.S. infrastructure-related issuers. It maintains no less than 40% of its net assets (plus the amount of any borrowings for investment purposes) in the securities of issuers located outside of the United States and will allocate its assets among issuers located in no fewer than three different countries, one of which may be the United States.”

1. Espagne3% SQijnkfti1 États-Unis3% 8edMDSRdwt Espagne3% 3mOc2vwFj France3% BAfnb Canada3% HMsZodHA
6. États-Unis3% lZdhN6efcO     4WLxfbKps4 Italie2% RltLfiXbr1 États-Unis2% Ro6m1Z5WCw     2xnCRzZKxQ
11. États-Unis2% aNl7K5SUx4     Abz     IxbWenZIZh     PYdxCaOJ7s États-Unis2% S72VBZ8qH
16.     Yum0kV7J Japon2% BEs5cZrOkO Royaume-Uni2% P0JIC5bGbO États-Unis2% Ed0lmR États-Unis2% rlMxaJIzgl
21. Italie2% yPwn     LX37P0S3du États-Unis2% tojlVpD4qP France2% 2pgpTXFbl2 États-Unis2% 2snx6feQcE

8. Cohen & Steers Global Infrastructure Fund, Inc. Class I

Notation Morningstar : Performance annualisée à 1/3/5 ans : 24,7% / 12,6% / 7,3%

“The investment seeks total return. The fund invests at least 80% of its total assets in U.S. and non-U.S. common stocks and other equity securities issued by infrastructure companies, which consist of utilities, pipelines, toll roads, airports, railroads, marine ports, telecommunications companies and other infrastructure companies. It invests at least 40%, unless market conditions are not deemed favorable by the Advisor, in which case the fund would invest at least 30%, of its total assets in companies organized or located outside the U.S. or doing a substantial amount of business outside of the U.S.”

1. États-Unis7% KBzhrakzFs États-Unis4% xhx7CQzcCX États-Unis4% iPk79UWGR4 États-Unis4% 2lm8tOFYlN États-Unis3% 5zE2EeMkON
6. États-Unis3% Ctp9bpKOZY Australie3% xJAfTWchzM États-Unis3% Nop2KTBkB4     WQZsOiWnGc Japon3% E8AHZdrc3G
11.     71AX0S1TWs États-Unis3% 8Fe6kUMWPL États-Unis3% 7RmGCzqtF2 Australie2% 0tIYWf5SpR États-Unis2% Z5cVS0jnKy
16. Canada2% vfnBU12N     KIWz     HxCGge États-Unis2% b3rawoFtDH États-Unis2% cO5i8I3pIU
21. États-Unis2% TXtnALZzzM États-Unis2% 1MCE18BAaO Hong-Kong2% WZWkVR9kH4 États-Unis2% D7f8VH48Z4 États-Unis2% u6rUZXsBdF

9. Virtus Duff & Phelps Global Infrastructure Fund

Notation Morningstar : Performance annualisée à 1/3/5 ans : 27,9% / 12,1% / 7,1%

“The investment seeks capital appreciation and current income. The fund invests globally in infrastructure companies involved in the energy, utility, transportation, and communications industries. Under normal market conditions, it invests at least 80% of its assets in dividend paying equity securities of infrastructure companies that are located in three or more countries, one of which will be the United States. Under normal market conditions, the fund will invest at least 25% of its assets in securities of U.S. issuers.”

1. États-Unis6% o0tkebenLZ Australie6% kVNKSWh8Qt États-Unis5% oZv4byKfE0 États-Unis4% qHHCusbPCB États-Unis4% oWSU3U4ibq
6. États-Unis4% hPZNtOz3uq États-Unis3% uHPlA7erjM France3% 0pdEi États-Unis3% c830ejyPF6 Danemark3% AcjHGX
11. Espagne3% WrGt Canada2% Uxy1yzhQ Canada2% iQ8hAkQD Espagne2% HJXRlcWUuB États-Unis2% HOaMBh2qEL
16. États-Unis2% dGYRSXYXJh États-Unis2% swmXB6LdlP États-Unis2% jJ3xOLjDHz États-Unis2% 9vQRoMuFjC États-Unis2% mcEU6yhXiQ
21. États-Unis2% UNYF03dL6I Canada2% f28TH6 États-Unis2% jbGPqUcrV Espagne2% VQ2CBQCfV Espagne2% CVrSnYGz6

10. First State Global Listed Infrastructure Fund

Notation Morningstar : n/a

“The investment seeks to achieve growth of capital and inflation-protected income. Under normal circumstances, the fund invests at least 80% of its net assets (plus any borrowings for investment purposes) in publicly traded equity securities of infrastructure companies listed on a domestic or foreign exchange, throughout the world (including emerging markets), including the United States. The advisor defines infrastructure companies as those companies that derive at least 65% of their operating earnings from the ownership or operation of infrastructure assets.”

1. États-Unis5% k4qzxY3ISf États-Unis5% zFzKgVXBT4 Australie5% oDcyNUf1dA États-Unis4% PcEpkLNelH États-Unis3% 86JKK1GRhX
6. États-Unis3% UFKNH2hVOD États-Unis3% a7M0IzfGqh États-Unis3% GiR3962kBC Royaume-Uni3% 9UVK68WKCh Japon3% OMIsgt3PwE
11.     sHSRF2VBXV États-Unis3% m1COO6bhBm États-Unis3% rpU États-Unis3% tiiJx5 États-Unis3% OY1pUse8YK
16. Hong-Kong3% hYAn3WbqI7 États-Unis2% uwxKgu4rCm États-Unis2% ZYde93fDqP États-Unis2% g3fQxLMB5T Canada2% NXbfZ
21. Italie2% km4xbSYt France2% 74Bwz États-Unis2% SuT6RWPw France2% sMzt6G3 Hong-Kong2% ty5uyxD60I

11. Centre Global Infrastructure Fund

Notation Morningstar : n/a

“The investment seeks long-term growth of capital and current income. The fund is a diversified fund that will normally invest at least 80% of its net assets, plus the amount of any borrowings for investment purposes, in equity securities issued by U.S. and foreign (non-U.S.) infrastructure-related companies. Under normal market conditions, it will invest at least 40% of its net assets, plus the amount of any borrowings for investment purposes, in securities of companies organized or located in at least three non-U.S. countries.”

1. États-Unis8% Byp3 États-Unis8% FORfb1rUWL Canada6% K0aGRVgX Canada4% uh6xJqIj États-Unis3% cqxJxDZV0A
6. États-Unis3% NADNMIivER États-Unis3% BVZT5hns2v États-Unis2% Hcn1M États-Unis2% 56fpC9SVrS     oESgAwWFLj
11. Australie2% lkqDsxGSWs États-Unis2% 5WkjwWATjg Japon2% o24PtkUp4d Singapour2% hdrT2WCkQX Allemagne2% 7paDpp6Vrs
16. États-Unis2% XtviGLhaGh Royaume-Uni2% aDmTc0Gfez États-Unis2% u0RQ6GzJq9 États-Unis2% 5jYnvknuXA États-Unis2% Y2QwVe3dpZ
21. États-Unis2% 2VlEjJw6sU États-Unis2% WzVSk6LGAx Hong-Kong2% mBQeWKNvJ0 Espagne2% wPt4RaP8W Canada2% jOcjLYnA61

Déposez vos remarques et suggestions sur les forums : Newsletter actions des meilleurs gérants.

169 sociétés affichées.